Autor:
Ionel Dancu
|
miercuri, 28 decembrie 2016 | 0 Comentarii
| 617 Vizualizari

<!–

–>

Traian Băsescu şi Klaus Iohannis

Fostul preşedinte Traian Băsescu consideră că preşedintele Klaus Iohannis şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, pot evita scenariul suspendării doar daca se întâlnesc la Palatul Cotroceni.

“Cei doi trebuie să discute. Dacă aş fi fost în situaţia de azi, să spun public că nu accept nominalizarea, primul lucru pe care îl făceam – pentru că nu discutăm de ceva ce poate fi amânat – era să îl sun pe Dragnea – dacă nu chiar înainte să-l previn – şi îi spuneam «bătrâne, hai la o cafea, să găsim soluţii». Se pare că alunecăm puţin şi pe o pantă a orgoliilor. Doar prin consultări se poate evita respingerea unei a doua propuneri. Dar este dreptul lui Dragnea, nu al lui Iohannis, să facă propunerea”, a spus Băsescu la RTV.

“Sunt convins că amândoi se gândesc şi vor lua decizia pentru a asigura stabilitate politică. Pentru că doar ce s-au terminat alegerile, nu eşti pe sfârşit de mandat. Trebuie să găsească soluţii. Nu contează cine sună primul, deşi elegant ar fi să sune preşedintele, să-l cheme pe Dragnea la consultări constituţionale”, a mai spus fostul preşedinte.

Află mai multe: Numele premierului PSD de nerefuzat pentru Klaus Iohannis. Şedinţă la vârful PSD pentru suspendare

Află mai multe: Găselniţa juridică pusă la cale de PSD pentru suspendarea lui Klaus Iohannis şi instalarea Guvernului Shhaideh

Află mai multe: Ce se întâmplă dacă PSD îl suspendă pe Klaus Iohannis

Legat de scenariul privind o eventuală suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis pentru o perioadă suficientă ca preşedintele interimar, care ar urma să fie Călin Popescu Tăriceanu, să nominalizeze premierul, care să fie apoi votat de Parlament, Traian Băsescu a răspuns: “Ştiţi cât ne-ar lua să spălăm manevra asta la Bruxelles? Cel puţin 2-3 ani!”.

Traian Băsescu a precizat că Klaus Iohannis a greşit că nu a explicat de ce a refuzat-o pe Sevil Shhaideh pentru funcţia de premier. “Putea să explice şi să nu mai dea loc de comentarii unora sau altora. Eu aş fi ţinut o conferinţă de presă de două ceasuri în care să fi explicat câtă dreptate am”, a spus el.

Tag-uri:
basescu, suspendare, iohannis, psd, dragnea

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Soluţia oferită de Traian Băsescu PSD-ului şi lui Klaus Iohannis pentru EVITAREA SUSPENDĂRII din funcţie. Fostul preşedinte şi-a IMAGINAT UN DIALOG FABULOS CU LIVIU DRAGNEA.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/06-basescu-iohannis-lib-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/06-basescu-iohannis-lib-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPartide
Autor: Ionel Dancu | miercuri, 28 decembrie 2016 | 0 Comentarii | 617 Vizualizari <!-- --> Traian Băsescu şi Klaus Iohannis Fostul preşedinte Traian...

Preluat de la EVZ