Autor:
Antoaneta Etves
|
miercuri, 28 decembrie 2016 | 1 Comentarii
| 92 Vizualizari

<!–

–>

16-11/robert-negoita-la-dna-465×390

Aleşii generali ai Capitalei au dat undă verde edilului Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiţă, să înfiinţeze două firme: pentru construirea de locuinţe şi pentru a angaja paznici.

Potrivit solicitării edilului, societatea pentru construirea de locuinţe este necesară pentru că la nivelul Primăriei Sectorului 3 s-au înregistrat 3.500 de solicitări de locuinţă socială, iar aproximativ 600 de persoane ar urma să fie evacuate din locuinţele retrocedate foştilor proprietari.

“Având în vedere că la nivelul Sectorului 3 al Municipiului Bucureşti sunt înregistrate peste 3500 de solicitări depuse în baza Legii locuinţei nr. 114/1996 în vederea obţinerii unei locuinţe sociale din care cca 600 de la persoane sau familii evacuate sau care urmează să fie evacuate din locuinţe retrocedate foştilor proprietari, se impune creşterea numărului de unităţi locative care să acopere în cât mai mare măsură solicitările cetăţenilor sectorului 3. În vederea creşterii numărului de unităţi locative, Sectorul 3 al Municipiului Bucureşti îşi propune înfiinţarea unei societăţi comerciale având că obiect de activitate construirea de locuinţe, Prin înfiinţarea societăţii comerciale, Sectorul 3 al Municipiului Bucureşti doreşte să rezolve o problema socială majoră cu care se confruntă locuitorii de o foarte lungă perioada de timp. Locuinţele care urmează a fi construite vizează persoanele sau familiile defavorizate, cu venituri modeste, care nu-şi permit închirierea sau achiziţionarea de pe piaţă imobiliară a unei locuinţe”, se arată în expunerea de motive a a hotărârii de Consiliu local sector 3 prin care Primăria sectorului 3 a cerut acordul Primăriei Capitalei pentru înfiinţarea societăţii.

Cum motivează Primăria sectorului 3 înfiinţarea societăţii de pază? Edilul sectorului 3 spune că aşa ar economisii bani. “Prin înfiinţarea acestei societăţi se vor putea face economii faţă de sumele cheltuite prin contracte cu alte societăţi de pază private şi se vor crea locuri noi de muncă. De asemenea, Primăria Sectorului 3 va putea gestiona mai eficient modul în care este prestat serviciul de pază, fiind în măsură să impună un mod de organizare adaptat permanent la necesităţile de pază ale obiectivelor, bunurilor şi valorilor aflate în administrarea să”, se arată în expunerea de motive a hotărârii de Consiliu local sector 3 prin care Primăria sectorului 3 a cerut acordul Primăriei Capitalei pentru înfiinţarea societăţii.

Consilierii municipali au adoptat miercuri două proiecte de hotărâre prin care împuternicesc Consiliul Local al Sectorului 3 să hotărască cu privire la înfiinţarea unei societăţi de pază şi a uneia în scopul construirii de locuinţe sociale.

Reprezentanta grupului de consilieri generali ai USR, Roxana Wring, s-a declarat împotriva înfiinţării unor societăţi comerciale în subordinea Primăriei Sectorului 3, întrucât raportul Curţii de Conturi, spune ea, a atenţionat asupra cheltuirii nelegale a banului public de către societăţi comerciale deja înfiinţate de către autoritatea locală Sector 3.

“Grupul USR va vota şi aici împotrivă. Este vorba de faptul că aceste societăţi comerciale nu au niciun fel de transparenţă, ele reprezintă doar nişte intermediari. Eu nu cred că este cazul să aprobăm înfiinţarea mai multor societăţi comerciale în Sectorul 3, până nu vedem că acestea două respectă legea, cele care există deja”, a declarat Wring.

În replică, primarul Capitalei, Gabriela Firea, le-a cerut consilierilor generali să voteze în favoarea înfiinţării unei societăţi comerciale care să construiască locuinţe sociale în Sectorul 3. “Vin şi vă cer, în numele Consiliului Sector 3, să le daţi acordul pentru înfiinţarea unei societăţi care să construiască locuinţe. Vă rog să veniţi la audienţe şi să vedeţi numărul impresionant de oameni care vin şi cer locuinţe şi care aşteaptă şi sunt cazuri disperate”, a spus Firea. Ea a adăugat că nu este normal să se facă procese de intenţie primăriilor.

“Să lăsăm primăriile de sector să-şi desfăşoare activitatea potrivit legii, instituţiile statului să verifice activitatea acestor instituţii şi să-şi spună cuvântul şi dacă cineva greşeşte în nume personal să plătească. Am văzut următoarea judecată, că dacă o societate comercială se înfiinţează, practic bugetul va fi cheltuit discreţionar. Nu este adevărat, toate materialele, tot ceea ce se achiziţionează se supune aceluiaşi regim de licitaţii şi aceleiaşi transparenţe. Nu se duce nimeni să cumpere direct şi nu-şi permite niciun trust şi nicio astfel de societate să încalce legea. Prin licitaţie se cumpără toate materialele de construcţii”, a susţinut Firea.

Tag-uri:
negoita, robert negoita, primaria sectorului 3, edilul, capitala, locuinţe

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Robert Negoiţă bagă Primăria Sectorului 3 în afaceri imobiliare şi angajează bodyguarzi.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/robert-negoita-la-dna-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/robert-negoita-la-dna-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialSocial
Autor: Antoaneta Etves | miercuri, 28 decembrie 2016 | 1 Comentarii | 92 Vizualizari <!-- --> 16-11/robert-negoita-la-dna-465x390 Aleşii generali ai Capitalei au dat undă...

Preluat de la EVZ