loading…

Unul din patru români care pleacă în străinătate a ales să își petreacă vacanța de iarnă pe plajele din Maldive, Cancun, Seychelles sau Phuket, în timp ce șase români din zece preferă destinațiile europene.

Potrivit datelor transmise de agenția de turism, șase din zece români care pleacă în străinătate aleg piețele europene de Crăciun precum Budapesta, Viena sau Praga. În aceeași categorie mai intră și românii care aleg să facă schi la Kopaonik, Tirol sau Bansko.

City break-ul la Paris, Milano sau Veneția a fost una dintre alegerile românilor care vor petrece sărbătorile peste hotare, potrivit Mediafax.

Mai mult, 15% dintre cei care au ales pachetele VarbitTour preferă destinațiile românești pentru schi precum Straja, Poiana Brașov sau pârtiile din Maramureș sau Bucovina.

Cuplurile reprezintă 40% din clienții VarbitTour, familiile cu copii deținând o proporție de 30%. Doar 20% din clienți sunt tineri de până în 35 de ani, care preferă Crăciunul sau Revelionul pe schiuri sau pe o plajă exotică. Părinții sau bunicii sunt ultima categorie de clienți, care reprezintă 10% din clienții VarbitTour, mai arată agenția de turism.

În funcție de perioada în care și-au făcut rezervările, 40% au ales să își rezerve vacanța de iarnă în luna octombrie, în timp ce 30% și-au rezervat încă din septembrie. „Acest lucru ne face să credem că evenimenele din vară nu i-au speriat pe români, iar early bookingul este încă una din opțiunile alese de turiștii noștri. Ofertele generoase și încrederea în brand rămân, încă, printre principalii factori după care turiștii își aleg vacanțele de iarnă”, a declarat Cristian Rusu, director executiv VarbitTour.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/plajele-exotice-si-orasele-europene-printre-destinatiile-romanilor-care-pleaca-in-sezonul-de-iarna-34123.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/plajele-exotice-si-orasele-europene-printre-destinatiile-romanilor-care-pleaca-in-sezonul-de-iarna-34123-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv