Autor:
Radu Pădure
|
miercuri, 28 decembrie 2016 | 0 Comentarii
| 918 Vizualizari

<!–

–>

Celebră pentru cele zece filme în care a fost nevasta lui Louis de Funès, Claude Gensac a murit la 89 de ani și a jucat până în ultima clipă.

Când Louis de Funès îi săruta mâna în seria „Jandarmilor” se producea o adevărată descărcare electrică și fulgerele îl zgâlțâiau pe plutonierul Cruchot. O ilustrare perfectă a „coup de foudre” între cei doi mari actori, care vor fi de zece ori soți pe ecrane.

Claude Gensac, „căprioarea mea” („ma biche”), cum îi spunea jandarmul, a murit marți dimineața, în somn, la vârsta de 89 de ani, trăind încă treizeci de ani după plecarea lui Louis de Funès.

Născută pe 1 martie 1927, la Acy-en-Multien (Oise), s-a remarcat la începuturile carierei actoricești în roluri de tragediană, mai ales cel al lui Jeanne d’Arc din piesa lui Jacques Audiberti.

În cinema debutează în anul 1952, în filmul „Viața unui om cinstit” de Sacha Guitry. Vor urma o sumedenie de roluri pentru televiziuni și marile teatre de bulevard.

„Oscar”, filmul din 1967 al lui Edouard Molinaro, îi va aduce pentru prima oară împreună, pe platourile de filmare, pe Claude Gensac și Louis de Funès, ca soți. Alchimia dintre cei doi mari actori este perfectă, iar Jeanne, soția lui Louis, o îndrăgește din prima clipă și cele două aveau să rămână cele mai bune prietene, până la moartea, anul trecut a lui Jeanne, în vârstă de 101 ani.

Însă acest rol de burgheză distinsă i se lipește ca o etichetă lui Claude Gensac și nu va mai putea scăpa de ea până la moartea lui Louis de Funès în 1983.

„Louis de Funès m-a ucis!”, va spune actrița, mai în glumă, mai în serios, în anul 2000. Într-adevăr, Gensac va cunoaște la bătrânețe o senzațională revenire, jucând în numeroase filme. Primește chiar premiul César în 2015, la vârsta de 88 de ani, pentru rolul Marthe din filmul „Lulu, femeie goală” de Solveig Anspach.

Ultimul rol al ei a fost în „Baden Baden”, filmul lui Rachel Lang din 2016. Actriță până în ultima clipă.

Tag-uri:
gensac, Claude Gensac, Jacques Audiberti, Sacha Guitry, Edouard Molinaro, Solveig Anspach, Baden Baden, Rachel Lang, louis de funes, jandarmul, oscar

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Louis de Funès m-a UCIS.” A murit Claude Gensac, nevasta „Jandarmului”.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/claude_1-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/claude_1-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialCultură
Autor: Radu Pădure | miercuri, 28 decembrie 2016 | 0 Comentarii | 918 Vizualizari <!-- --> Celebră pentru cele zece filme în care...

Preluat de la EVZ