Autor:
Andrei Vişan
|
miercuri, 28 decembrie 2016 | 0 Comentarii
| 479 Vizualizari

<!–

–>

Ultima apariţie a lui James Brown la Apollo

Mii de oameni s-au adunat, pe 28 decembrie 2006, în districtul Harlem din New York pentru a-i aduce un ultim omagiu starului muzicii soul James Brown, care a murit cu trei zile înainte, la varsta de 73 de ani.

Fanii au cântat şi au dansat pe muzica artistului, în timp ce sicriul său auriu era purtat, de-a lungul străzilor din Harlem, într-o trăsura trasă de cai. Trupul neînsufleţit a fost depus la teatrul Apollo, o sala de spectacol pe care James Brown o iubea.

Printre cei care şi-au luat rămas bun de la artist s-a aflat şi reverendul Al Sharpton, un cunoscut activist pentru drepturile negrilor, care a declarat că James Brown a schimbat ritmul muzicii în intreaga lume.

“El nu şi-a diluat niciodată muzica… se spunea că pe domnul Brown trebuie să-l mai domoleşti cu apă”, îşi amintea Sharpton, care l-a impresariat pe cântăreţ în anii ’70. De asemenea, el a spus că James Brown a fost un important simbol pentru afro-americani.

Pe străzile din jurul teatrului Apollo, mulţimi de oameni au dansat în timp ce trupul neînsufletit al lui Brown a fost aşezat pe scena pe care artistul şi-a facut debutul în 1956. Pe când muzica lui se auzea dintr-o mulţime de casetofoane, iar oamenii cântau afară, cântecele lui Brown au umplut sala de spectacole unde fanii au intrat în tăcere şi au trecut pe lângă catafalc. Cântăreţul a fost depus îmbrăcat într-un costum albastru, cu mănuşi albe şi pantofi argintii. Trupul lui Brown a fost dus apoi în oraşul sau natal Augusta, din statul Georgia, unde a avut loc ceremonia de înmormântare.

Tag-uri:
james brown, muzica, soul, fani, harlem, new york, cantaret

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului JAMES BROWN condus pe ultimul drum de fanii din HARLEM. Cum era îmbrăcat STARUL muzicii SOUL.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/jamesbrownfuneral2-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/jamesbrownfuneral2-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEVZ Special
Autor: Andrei Vişan | miercuri, 28 decembrie 2016 | 0 Comentarii | 479 Vizualizari <!-- --> Ultima apariţie a lui James Brown la Apollo ...

Preluat de la EVZ