loading…

Zece containere dotate cu echipamente speciale de căutare-salvare în caz de cutremur major au intrat, miercuri, în dotarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), fiind repartizate în Capitală, Ilfov și alte opt județe, anunță Ministerul de Interne.

Cele zece sisteme containerizate, cinci de capacitate mare și cinci de capacitate medie, conțin echipamente și accesorii speciale, printre care perne hidraulice pentru ridicarea zidurilor prăbușite, precum și senzori acustici și cu infraroșu pentru localizarea victimelor, se arată într-un comunicat remis pentru Mediafax.

“Cele zece sisteme containerizate, 5 de capacitate mare și 5 de capacitate medie, conțin echipamentele necesare căutării și salvării persoanelor prinse sub dărâmături, precum și acordării îngrijirilor medicale în situații de urgență. De asemenea, pot fi utilizate și atunci când autospecialele de primă intervenție nu dispun de suficiente echipamente și accesorii pentru realizarea în condiții optime a intervenției. Aceste containere vor reduce semnificativ timpul de intervenție și perioada necesară descoperirii și salvării victimelor.Primele echipamente achiziționate au intrat în dotarea inspectoratelor din București-Ilfov, Bacău, Bihor, Cluj, Călărași, Constanța, Dolj, Mureș, Timiș și Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgență. Celelalte inspectorate vor fi dotate cu astfel de echipamente în prima jumătate a anului viitor”, se notează în comunicatul ministerului de Interne.

Echipamentele au fost achiziționate în cadrul proiectului MULTIRISC – Programul Operațional Infrastructură Mare, valoarea integrală fiind de 157 milioane de lei, bani din fonduri europene.

Ministerul de Interne anunță că în baza aceluiași proiect vor fi cumpărate și autospeciale pentru oxigeno-terapie, autospeciale de intervenție și salvare la înălțime, o tabără mobilă pentru persoane sinistrate și o linie tehnică pentru întreținerea echipamentelor individuale și de protecție.

Investițiile făcute, în 2016, pentru inspectoratele județene pentru situații de urgență, în dotări cu tehnică și echipamente, se ridică la peste 32 de milioane de euro, se mai precizează în comunicatul MAI.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/echipamente-noi-de-cautare-salvare-in-caz-de-cutremur-in-dotarea-igsu-34130.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/echipamente-noi-de-cautare-salvare-in-caz-de-cutremur-in-dotarea-igsu-34130-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv