Autor:
Iasmina Ardelean
|
miercuri, 28 decembrie 2016 | 0 Comentarii
| 58 Vizualizari

<!–

–>

Traian Băsescu

După ce șeful statului a anunţat că nu acceptă ca Sevil Shhaideh, propusă de PSD și ALDE, să fie premier, reacţiile vehemente ale politicienilor nu au întârziat să apară

Primul dintre cei care au reacţionat a fost fostul preşedinte Traian Băsescu. „Respingerea de către Preşedintele României a propunerii pentru funcţia de Prim Ministru nu trebuie să declanşeze o bătălie a orgoliilor. Dragnea şi Preşedintele Iohannis au obligaţia să găsească imediat o soluţie. Fac precizarea că, în noua nominalizare, ca de altfel şi în noul guvern, nu au ce căuta oameni controlaţi de Serviciile Secrete. Nu este momentul unui război politic inutil între Dragnea şi Iohannis. Trebuie scos din calcul orice element care ar viza suspendarea Preşedintelui”, a scris Băsescu pe pagina sa de Facebook.


FOTO; Raluca TurcanFără interpuşi în Guvern

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a scris, pe pagina sa de Facebook: „Salutăm decizia, în interes național, a preşedintelui României. Este dreptul constituţional al domniei sale să respingă propunerea şi cu certitudine sunt foarte multe argumente. Noi considerăm că viitorul Guvern al României trebuie ferit de orice fel de vulnerabilități, mai ales într-un context internațional extrem de complicat. România nu trebuie să dea semnale confuze sau contradictorii.”

O altă propunere

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, s-a arătat sceptic în privinţa posibilităţii ca Dragnea să vină cu aceeași propunere. „Nu cred că Dragnea va veni cu aceeaşi propunere, va veni cu altă propunere. Sunt convins că nu va repeta. Nu se poate repeta. Dacă o dată a fost refuzată persoana doamnei Sevil Shhaideh va fi refuzată şi a doua oară. Aici nu se poate juca. Trebuie să vină cu o altă propunere”, a spus Kelemen Hunor.


FOTO; Kelemen HunorCu o reacţie a venit şi fostul preşedinte Ion Iliescu. Acesta a afirmat că „se prelungeşte, din păcate, un proces care necesita mai multă urgenţă, ca să se intre în noul an cu o echipă formată”. „De regulă se stă de vorbă. (…) E un Parlament nou, cu o structură nouă, preşedintele are şi el o vechime destul de mică, dar dialogul este necesar pentru clarificarea lucrurilor. Sper ca până la urmă să se găsească acea cale a dialogului”, a arătat Iliescu.

Ponta a pierdut pariul

Fostul premier, Victor Ponta, a scris, înaintea declaraţiei lui Iohannis, că preşedintele „o va desemna pentru că e fricos şi lacom (nu are curaj fără <> să ducă o bătălie politică şi e prea lacom la maşini, case, deplasări externe, hoteluri scumpe, decoraţii de tinichea ş.a.m.d. ca să le pună în pericol)!”. Ulterior, Ponta a completat postarea spunând că a pierdut pariul pus cu Ion Cristoiu.

Turcii s-au supărat

Președintele Uniunii Democrate a Turcilor din România (UDTR), Osman Fedbi, crede că șeful statului „a plecat urechea” către diverse persoane care nu au ținut cont de faptul că Sevil Shhaideh, membru al comunității turce din România, este un cetățean român, „vina” ei fiind, probabil, faptul că este de confesiune musulmană. „Sincer, nu înțeleg ce a stat la baza acestui refuz. Sevil este un cetățean român, loial și devotat acestui stat (…)”, a declarat, pentru EVZ, președintele comunității turcilor din România, Osman Fedbi. El cere președintelui să-și argumenteze refuzul. (Feri Predescu)

Tag-uri:
Sevil, Sevil Shhaideh, Traian Băsescu, Dragnea, Iohannis, Guvern, Raluca Turcan

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum au reacționat politicienii după ce Iohannis a refuzat-o pe Sevil Shhaideh.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/06-basescu-rzv-0460-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/06-basescu-rzv-0460-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Iasmina Ardelean | miercuri, 28 decembrie 2016 | 0 Comentarii | 58 Vizualizari <!-- --> Traian Băsescu După ce șeful statului a anunţat...

Preluat de la EVZ