Autor:
Antoaneta Etves
|
miercuri, 28 decembrie 2016 | 0 Comentarii
| 122 Vizualizari

<!–

–>

Gabriela Firea a supus bugetul RATB votului Consiliului General într-o ședință extraordinară, convocată în mai puțin de cinci zile. La ora 10.00 a fost convocată Consiliul, la ora 9.15, în aceeaşi zi (astăzi), a fost convocată Comisia de Buget, susţine alesul general liberal, Ciprian Ciucu.

Mai mulţi aleşi generali susţin că un document complex precum bugetul RATB, cu chletuieli de 593 milioane de lei nu poate fi parcurs și înțeles în patru zile (din Ajunul Crăciunului și până în a treia zi de Crăciun!).

“Bugetul ce trebuie votat de consilieri a fost trimis, scanat, într-o stare greu libizibilă, conținând 32 de pagini, într-o formă ne-editabilă, în bătaie de joc. Deși RATB este în subordinea Consiliului General, acesta nu controlează în nici cea mai mică măsură uriașa regie de transport local. Mai mult, un angajat al RATB conduce Comisia de Transport din CGMB. Nu e clar cine controlează pe cine”, a explicat alesul general liberal.

Bugetul Regiei, cât a unui oraş

Alesul general PNL a explicat de ce nu se poate analiza bugetul RATB în patru zile, timp care susţine că l-a avut la dispoziţie:

► RATB are un buget comparabil cu al municipiilor importante din România (vezi foto).

► RATB este o regie nereformată, politizată, supra-dimensionată, consumatoare de fonduri imense, cu un buget anual comparabil cu al municipiilor din România, cu cca. 11.000 de angajați, cu resurse umane de dimensiunile unui oraș mic precum Cisnădie (SB), Victoria (BV) sau Vălenii de Munte (PH) – incluzând copii, bătrâni, etc.

► d.p.d.v. bugetar, RATB (companie de interes local) este la fel de importantă precum un minister mai mic. Are bugetul comparabil cu al Ministerului Culturii sau cu al Ministerului Mediului.

“În ceea ce mă privește, fiind în imposibilitatea de a vota în cunoștință de cauză, în semn de PROTEST față de cum Gabriela Firea tratează Consiliul General ales de către Bucureșteni, nu voi vota! Nu voi vota deloc: nici pentru, nici împotrivă, nici abținere! Invit toți consilierii opoziției să protesteze alături de mine”, a mai adăugat Ciprian Ciucu.

Tag-uri:
RATB, BUGET, 2017, vot, bătaie de joc, gabriela firea, ciprian ciucu

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consilier General: Bugetul RATB pe 2017 a fost primit pentru vot scanat, într-o stare greu libizibilă, în bătaie de joc.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/cgmb-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/cgmb-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Antoaneta Etves | miercuri, 28 decembrie 2016 | 0 Comentarii | 122 Vizualizari <!-- --> Gabriela Firea a supus bugetul RATB votului...

Preluat de la EVZ