loading…

Cei mai bogați oameni din lume au adunat în conturi, în 2016, 237 de miliarde de dolari, printre aceștia regăsindu-se Warren Buffet, Bill Gates, Bernard Arnault și Amancio Ortega, potrivit Bloomberg.

Warren Buffet a strâns 11,8 miliarde de dolari în 2016, în contextul în care compania de investiții Berkshire Hathaway Inc. a avut de câștigat de pe urma victoriei lui Donald Trump. Buffett, care se presupune că și-ar dona averea în scopuri caritabile, a donat, în iulie, capitalul Berkshire Hathaway, evaluat la 2,6 miliarde de dolari. La două zile după victoria lui Trump, Warren Buffet redevenea a doua cea mai bogată persoană din lume, averea acestuia ridicându-se la 74,1 miliarde de dolari, potrivit Mediafax.

Câștigurile individuale au fost dominate de americani, care au avut patru din cele mai bogate cinci persoane analizate de indexul Bloomberg. Bill Gates, cofondatorul Microsoft, este cel mai bogat om din lume, cu o avere de 91,5 miliarde de dolari.

Francezul Bernard Arnault, directorul executiv al conglomeratului multinațional de bunuri de lux LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE, este singurul reprezentant din top cinci care nu este american. Acesta a adăugat 7,1 miliarde de dolari la averea sa, ajungând la 38,9 miliarde de dolari.

Amancio Ortega, cea mai bogată persoană din Europa și fondatorul lanțului de îmbrăcăminte Zara, s-a plasat pe a doua poziție până în noiembrie, conform indexului Bloomberg, cedând, apoi, poziția lui Warren Buffett. Ortega ocupă locul trei la nivel mondial cu o avere de 71,2 miliarde de dolari.

Companiile tehnologice s-au plasat pe poziția a doua în clasamentul performanței; 55 de miliardari au adunat în conturi 50 de miliarde de dolari în 2016, în ciuda grijilor că politica lui Trump ar putea să le afecteze afacerile.

Fondatorul Amazon.com, Jeff Bezos, care și-a dublat averea în 2015, ajungând la 60 de miliarde de dolari, a strâns 7,5 miliarde de dolari în 2016, datorită creșterii vânzărilor retailerului online. Acesta este urmat de Mark Zuckerberg, cofondator al rețelei Facebook, care a strâns 5,4 miliarde de dolari.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/cei-mai-bogati-oameni-din-lume-si-au-marit-averile-cu-237-de-miliarde-de-dolari-in-2016-34131.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/cei-mai-bogati-oameni-din-lume-si-au-marit-averile-cu-237-de-miliarde-de-dolari-in-2016-34131-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv