loading…

Președintele Barack Obama și prim-ministrul Japoniei, Shinzo Abe, au adus ieri un omagiu la Pearl Harbor pentru victimele tragicului incident din urmă cu 75 de ani. 

La șapte luni după istorica lor vizită comună la Hiroshima, cei doi lideri au ajuns la bordul unui vas la memorialul ridicat deasupra epavei cuirasatului care a fost distrus de aviația niponă la 7 decembrie 1941.

Cei doi demnitari au depus coroane de flori în fața zidului pe care sunt trecute numele celor 1.177 de americani care și-au găsit sfârșitul pe USS Arizona, potrivit Agerpres.

După un moment de tăcere, ei au aruncat petale într-un “puț” construit în mijlocul structurii așezate pe apă prin care vizitatorii pot vedea epava ruginită a navei USS Arizona.

Pregătit în cel mai mare secret timp de mai multe luni, atacul fulgerător de la Pearl Harbor — a durat aproape două ore — a făcut peste 2.400 de morți și a determinat intrarea Statelor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial.

Este pentru prima dată când un premier japonez vizitează Memorialul USS Arizona, ridicat la începutul anilor 1960.

Înaintea lui Shinzo Abe, trei șefi de guvern au vizitat Pearl Harbor în anii 1950, printre care bunicul său, Nobusuke Kishi, dar niciunul nu a participat la o ceremonie în memoria victimelor chiar la locul atacului.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/barack-obama-si-premierul-nipon-shinzo-abe-au-adus-un-omagiu-victimelor-de-la-pearl-harbor-34107.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/barack-obama-si-premierul-nipon-shinzo-abe-au-adus-un-omagiu-victimelor-de-la-pearl-harbor-34107-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv