loading…

Condițiile din mediul de afaceri din România se vor înrăutăți în următoarele 12 luni, iar leul va pierde teren în fața monedei unice europene, se arată în ultimul sondaj al CFA România. 

„Este o tendință descrescătoare fiindcă, în opinia mea, am atins deja vârful ciclului economic și în 2017 nu o să mai avem aceeași creștere economică pe care am avut-o anul acesta. Un simplu argument – consolidarea fiscală care este necesară după toate majorările de salarii, scăderi de taxe și reducerea TVA. Iar toate acestea vor avea un efect asupra investițiilor”, a declarat ieri, pentru Mediafax, Adrian Codîrlașu, președintele CFA România.

Conform sondajului CFA România, condițiile pentru mediul de afaceri se vor deteriora în anul care vine, în vreme ce condițiile macroeconomice la nivel global se estimează că vor scădea.

„România fiind o economie mică și deschisă este afectată de înrăutățirea condițiilor macroeconomice la nivel global. Suntem dependent de ceea ce se întâmplă în general, mai ales în UE având în vedere toate fluxurile comerciale pe care le avem cu țările din spatial comunitar”, arată Codîrlașu.

Pe de altă parte, se așteaptă ca în următoarele 12 luni leul să scadă față de euro. Președintele CFA România arată cum majorarea ratei dobânzilor în SUA a condus la o reașezare a cursurilor de schimb în toate țările emergente, în sensul deprecierii monedelor locale.

„Anticipăm majorarea inflației în SUA, cu efect în deprecierea monedelor țărilor emergente. Anticipările inflaționiste sunt puternice. Vom avea o inflație pozitivă și aceasta se va transfera în dobânzile nominale. Vorbim de creșterea dobânzilor la credite și depozite, dar și la titlurile de stat”, arată Adrian Codîrlașu.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/2017-un-an-prost-pentru-afaceri-vezi-care-sunt-previziunile-analistilor-economici-34102.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/2017-un-an-prost-pentru-afaceri-vezi-care-sunt-previziunile-analistilor-economici-34102-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv