Autor:
Feri Predescu
|
marţi, 27 decembrie 2016 | 0 Comentarii
| 34 Vizualizari

<!–

–>

Președintele Uniunii Democrate a Turcilor din România (UDTR) , Osman Fedbi, nu înțelege de ce Klaus Iohannis a respins propunerea PSD de numire a lui Sevil Shhaideh în funcția de premier al României, cerându-i președintelui să-și argumenteze refuzul.

Liderul UDTR  crede că șeful statului “a plecat urechea” către diverse persoane care nu au ținut cont de faptul că Sevil Shhaideh, membru al comunității turce din România, este un cetățean român, “vina” ei fiind, probabil, faptul că este de confesiune musulmană. “Sincer, nu înțeleg ce a stat la baza acestui refuz.  Sevil este un cetățean român, loial și devotat acestui stat. Suntem oameni ca toți ceilalți, ne-am născut aici, avem eroii și martirii noștri care au luptat pentru România”,  a declarat, pentru EVZ, președintele comunității turcilor din România, Osman Fedbi.

El cere președintelui Klaus Iohannis să-și argumenteze refuzul propunerii PSD și ALDE la funcția de prim ministru. “PSD-ul a câștigat alegerile și era dreptul lui Liviu Dragnea să vină cu o nominalizare. Și dacă propunerea lui a fost Sevil Shhaideh înseamnă că  îi cunoștea valoarea și profesionalismul. Nu știu ce vrea șeful statului însă trebuie să se explice. Altfel, ne putem gândi că în decizia lui “contra” lui Sevil a cântărit și faptul că  este de altă  confesiune. Iar situația soțului ei, cetățena roman și el, a fost lămurită, probabil, încă de când doamna Shhaideh era ministru”, a concluzionat Osman Fedbi.

Tag-uri:
Sevil Shhaideh, Osman Fedbi, Klaus Iohannis, Liviu Dragnea

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Uniunea Turcă din România îi cere socoteală președintelui Klaus Iohannis pentru respingerea lui Sevil Shhaideh .

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/osman-fedbi-si-sevil-shhaideh-evz-2-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/osman-fedbi-si-sevil-shhaideh-evz-2-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Feri Predescu | marţi, 27 decembrie 2016 | 0 Comentarii | 34 Vizualizari <!-- --> Președintele Uniunii Democrate a Turcilor din...

Preluat de la EVZ