Autor:
Cristina Vladu
|
marţi, 27 decembrie 2016 | 0 Comentarii
| 78 Vizualizari

<!–

–>

Discurile celebrului cântăreț britanic s-au vândut în peste 100 milioane de copii

George Michael a fost unul dintre cei mai de succes cântăreţi din era modernă cu o carieră impresionantă, timp de patru decenii. Artistul britanic a stabilit multe recorduri cu piesele şi albumele sale şi a impresionat publicul cu prestaţiile sale pe scenă în cadrul multor turnee sold-out. A murit în prima zi de Crăciun, la vârsta de 53 de ani, insuficienţa cardiacă fiind posibila cauză a morţii, conform managerului său, Michael Lippman. Poliţia cercetează decesul artistului, considerându-l „neaşteptat, dar nu suspect”, precizând că o ambulanţă a fost chemată în regim de urgenţă la o proprietate privată din Goring, în comitatul Oxfordshire, duminică, la ora 13.42 GMT. Ieri, agentul de presă al cântăreţului a confirmat decesul artistului. „Cu mare tristeţe, vă confirmăm că iubitul nostru fiu, frate şi prieten George a murit împăcat în reşedinţa lui, în perioada Crăciunului.” George Michael, al cărui nume real a fost Georgios Kyriacos Panayiotou, s-a născut pe 25 iunie 1963, la Londra.

Droguri, depresie și mai multe arestări

În ciuda succeselor sale muzicale, George Michael a avut o viaţă privată complicată. Artistul s-a luptat cu depresia după ce şi-a pierdut atât mama, Lesley Angold, cât şi iubitul, Anselmo Feleppa, în anul 1997. Feleppa a murit din cauza unor complicaţii medicale cauzate de SIDA. Într-un interviu acordat în 2005 pentru The Guardian, George Michael a vorbit foarte deschis despre „12 ani de depresie, frică şi multe alte angoase” care au urmat după acele două decese. „Am fost aproape să îmi spun «nu mai vreau să trăiesc» după ce a murit mama mea. Nu-mi venea să cred cât de multă durere Dumnezeu arunca asupra mea dintr-o dată”.În 1998, artistul a fost arestat pentru „comportament indecent” într-un parc din Beverly Hills. Ulterior, cântăreţul a dezvăluit public, într-un interviu la CNN, că era homosexual. „Dintr- un motiv straniu, viaţa mea de gay nu a devenit mai uşoară atunci când mi-am anunţat public orientarea sexuală”, dezvăluia artistul pentru BBC în 2004. În octombrie 2006, cântăreţul britanic a fost arestat pentru deţinere de droguri şi a primit un avertisment din partea Poliţiei din Londra pentru posesie de canabis. La începutul acelui an, George Michael a fost arestat pe baza aceleiaşi acuzaţii, după ce a fost găsit leşinat la volanul automobilului său. La doar două luni după acel incident, artistul a avariat trei automobile ale vecinilor săi cu vehiculul lui – un model Range Rover -, în aprilie. În iulie 2010, George Michael a fost arestat pentru conducerea automobilului în stare de ebrietate, după ce a intrat frontal cu vehiculul său în faţada unui magazin. Ulterior, a fost pus sub acuzare pentru posesie de canabis.

Lupta cu dependența de droguri

După ce şi-a recunoscut vinovăţia, artistul a fost condamnat la opt săptămâni de închisoare. Eliberat din închisoare după patru luni, artistul, vorbind despre dependeţa lui de droguri, a spus: „Am înţeles că trebuia să fac ceva cu viaţa mea”. „După accident, am participat la terapie contra dependenţei şi am petrecut două săptămâni la dezintoxicare. Acum simt că ele au rămas în trecut. Chiar aşa simt”, a adăugat artistul.

A trecut de mai multe ori pe lângă moarte

În anul 2011, cântăreţul britanic a fost internat la o clinică din Viena şi a primit tratament împotriva pneumoniei în secţia de terapie intensivă. În 2013, a suferit o accidentare gravă la nivelul craniului, după ce a căzut din automobilul său, aflat în mers, în Hertfordshire.

Anul 2016, un an blestemat pentru cântăreți!

Cu dispariția lui George Michael, lista cântăreților care au decedat în 2016 devine înspăimântătoare. Trebuie să-I amintim aici pe Prince, David Bowie, Leonard Cohen, Rick Parfitt, chitarist la Status Quo (decedat în Ajunul Crăciunului, la 68 de ani).

Șapte piese de loc 1 în topul Marii Britanii

George Michael a devenit cunoscut după ce a înfiinţat duoul pop Wham!, alături de colegul lui de şcoală Andrew Ridgeley, în anii 1980. Şi-a construit apoi o carieră solo impresionantă şi a lansat albume de mare succes, inclusiv materialele discografice „Faith” şi „Listen Without Prejudice Vol.1”. George Michael a avut şapte piese care au ajuns pe primul loc în topul din Marea Britanie, iar printre cele mai cunoscute single-uri ale sale se numără cântece precum „Careless Whisper”, „Faith”, „Last Christmas”, „Wake Me Up Before You Go Go”, „Freedom”, „I Want Your Sex”, „Jesus to a Child, „Fastlove”, „Spinning The Wheel” şi „Don’t Let the Sun Go Down on Me” – un duet celebru cu Elton John.

Tag-uri:
George Michael, craciun, Oxfordshire, Michael Lippman, Londra, Georgios Kyriacos Panayiotou, SIDA

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ultimul Crăciun al lui George Michael.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/clipboard01_235-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/clipboard01_235-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEVZ Special
Autor: Cristina Vladu | marţi, 27 decembrie 2016 | 0 Comentarii | 78 Vizualizari <!-- --> Discurile celebrului cântăreț britanic s-au vândut în...

Preluat de la EVZ