Autor:
Melania Stoica
|
marţi, 27 decembrie 2016 | 0 Comentarii
| 24 Vizualizari

<!–

–>

Armata turcă

O campanie online a fost lansată în Turcia sub forma unei petiții prin care se cere ca din rândul numeroșilor refugiați sirieni aflați în această țară să fie recrutați bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 45 de ani care să fie trimiși în Siria pentru a lupta împotriva jihadiștilor grupării Statul Islamic, informează Agerpres.

Petiția a strâns în numai câteva zile circa 260.000 de semnături, iar odată ce va fi atins pragul de 300.000 ea va fi trimisă Statului Major turc pentru a o analiza.

Inițiativa survine uciderii săptămâna trecută a 17 soldați turci în trei atacuri sinucigașe comise de militanți ai SI în orașul sirian al-Bab. Aceste atacuri au ridicat la 37 numărul victimelor în rândul trupelor turce după lansarea de către acestea pe 24 august a operațiunii ‘Scutul Eufratului’. Prin această operațiune armata turcă încearcă deopotrivă să îndepărteze SI din zona frontierei siriano-turce și să oprească trupele kurde să-și extindă controlul în acea zonă.

Războiul din Siria a antrenat un exod al refugiaților, câteva milioane de sirieni părăsindu-și țara începând din anul 2011. Un ziarist turc foarte ostil refugiaților, Yilmaz Ozdil, estimează că în prezent în Turcia sunt circa 500.000 de bărbați refugiați sirieni apți pentru armată. ‘Acești oameni, în loc să-și apere țara, se distrează în țara noastră’, spune jurnalistul citat, opinia sa fiind împărtășită de numeroși conaționali.

Unii însă nu cred că înarmarea refugiaților sirieni și trimiterea lor pe front este o idee bună, întrucât aceste trupe nu vor ști exact pentru ce luptă acolo și ar exista riscul creării unei facțiuni de trupe confuze și greu de controlat.

Tag-uri:
Turcia, refugiati sirieni, statul islamic, siria, armata turca, razboi

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Turcia a lansat o petiţie prin care vrea să trimită REFUGIAŢII SIRIENI la luptă împotriva jihadiştilor din ţara lor.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/0-turcia-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/0-turcia-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Melania Stoica | marţi, 27 decembrie 2016 | 0 Comentarii | 24 Vizualizari <!-- --> Armata turcă O campanie online a fost...

Preluat de la EVZ