loading…

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis astăzi ca Luigi Boicea, tânărul de 18 ani din Craiova acuzat de propagandă în favoarea ISIS și pregătirea unui atac terorist, să rămână în arest preventiv.

Instanța supremă a respins o contestație depusă de Luigi Boicea, fiind menținută decizia de arestare dată pe 9 decembrie de Curtea de Apel București.

Inițial, în decembrie 2015, Luigi Boicea a fost pus sub acuzare de DIICOT pentru propagandă jihadistă în favoarea ISIS, el fiind reținut atunci pentru 24 de ore și apoi eliberat sub control judiciar. Tot atunci, anchetatorii au dispus ca tânărul să fie supus unei expertize psihiatrice.

Ulterior, pe 6 decembrie 2016, DIICOT a extins urmărirea penală pe numele tânărului sub aspectul săvârșirii infracțiunii de participare la instruirea sau pregătirea în vederea folosirii mijloacelor distructive, armelor de foc, dispozitivelor explozive de orice fel, munițiilor, explozivilor, în scopul comiterii unui act de terorism.

Anchetatorii susțin că Luigi Boicea a continuat să acceseze site-uri de propagandă și instruire a viitorilor combatanți aparținând organizației teroriste Daesh/ Stat Islamic, încercând să intre în contact cu lideri ori reprezentanți ai organizației pentru a obține sprijin logistic și financiar.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/tanarul-din-craiova-acuzat-de-propaganda-jihadista-ramane-in-arest-preventiv-34093.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/tanarul-din-craiova-acuzat-de-propaganda-jihadista-ramane-in-arest-preventiv-34093-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv