Autor:
Ana Petrescu
|
marţi, 27 decembrie 2016 | 0 Comentarii
| 87 Vizualizari

<!–

–>

Raluca Turcan

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a afirmat, că liderul PSD, Liviu Dragnea vrea doar să-și satisfacă interesul personal, acela de a guverna prin interpuși și că “niciun partid nu a primit de la cetăţeni mandatul de a exercita puterea recurgând la amenințări cu suspendarea”.

“Adevărul se vede limpede acum. PSD nu a avut niciun plan pentru oameni, pentru cei mulţi. Planul domnului Dragnea a fost în tot acest răstimp unul strict legat de satisfacerea interesului personal. Absolut tot ce a făcut dl. Dragnea în această perioadă a fost să blocheze totul pentru un plan personal: un interpus ca prim-ministru, cu riscuri majore pentru România. Partidele au primit mandatul de a gestiona puterea în interes public. Niciun partid nu a primit de la cetăţeni mandatul de a pune ca prim-ministru un interpus sau de a exercita puterea recurgând la amenințări cu suspendarea, precum a făcut astăzi dl. Dragnea”, a afirmat Turcan.

Ea a precizat că planul lui Liviu Dragnea de a guverna prin interpuși trebuie să fie “un semnal de alarmă pentru toți oamenii de bună credință”.

“El nu este altceva decât o revenire la practicile şi comportamentele nedemocratice şi netransparente care au ţinut România pe loc în anii 90. PSD ne-a anunţat că are zeci de mii de specialişti. Dacă acest lucru este adevărat, se vor găsi şi alte nume de prim-ministru, de preferat persoane cu o activitate cunoscută, fără vulnerabilităţi şi fără condamnări”, a concluzionat liderul interimar al PNL.

Șeful statului Klaus Iohannis a anunțat astăzi că a refuzat s-o desemneze prim-ministru pe Sevil Shhaideh, propunerea făcută de PSD și ALDE.Ulterior, Liviu Dragnea, a spus că decide în următoarele 48 de ore dacă îl suspendă din funcţie pe preşedintele României.

La rândul său, șeful Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că respingerea nemotivată a propunerii de premier reprezintă un exces de putere al preşedintelui Klaus Iohannis. El a afirmat că “lipsa oricărei motivaţii întăreşte bănuiala că preşedintele se angajează într-o luptă de putere”. 

Tag-uri:
turcan, dragnea, raluca turcan, liviu dragnea, pnl, psd, calin popescu tariceanu, alde

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Raluca Turcan, ATAC DUR LA LIVIU DRAGNEA: “Îşi exercită puterea prin AMENINŢĂRI CU SUSPENDAREA. Se revine la practicile nedemocratice care au ţinut România pe loc în anii ’90”.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/raluca-turcan-anul-universitar-2015-2016-incepe-sub-semnul-subfinantarii-politizarii-si-a-lipsei-standardelor-de-calitate-308926-1-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/raluca-turcan-anul-universitar-2015-2016-incepe-sub-semnul-subfinantarii-politizarii-si-a-lipsei-standardelor-de-calitate-308926-1-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Ana Petrescu | marţi, 27 decembrie 2016 | 0 Comentarii | 87 Vizualizari <!-- --> Raluca Turcan Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan,...

Preluat de la EVZ