loading…

Politica militară a Statelor Unite reprezintă o “amenințare directă” la adresa Rusiei, acuză Moscova, criticând noul buget al apărării aprobat de președintele Barack Obama, pe care îl consideră o manevră menită să genereze probleme Administrației Donald Trump.

Într-un comunicat difuzat astăzi, citat de publicația The Hill și de site-ul Politico.com, Ministerul rus de Externe a formulat o serie de obiecții la Legea SUA în domeniul Apărării Naționale, promulgată săptămâna trecută de președintele american în funcție, Barack Obama. Legea conține instrucțiuni privind distribuirea bugetului militar, condamnă din nou agresiunea rusă din Ucraina și prevede relaxarea restricțiilor privind aprovizionarea cu armament a insurgenților sirieni.

“O lege care permite accesul rebelilor sirieni, care nu sunt foarte diferiți de criminalii sângeroși, la sisteme antiaeriene portabile reprezintă o amenințare directă pentru avioanele militare ruse” care efectuează operațiuni antiteroriste în Siria, a transmis Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, avertizând că există riscul ca aceste arme să ajungă la grupuri teroriste, relatează Mediafax.

Moscova consideră că decizia lui Barack Obama de a semna o astfel de măsură reprezintă o manevră de subminare a activităților viitoarei Administrații Donald Trump.

“Adoptarea acestei legi în ultimele zile ale mandatului lui Obama este un indiciu că actuala Administrație plantează o mină pentru viitoarea Administrație Donald Trump, în încercarea de a complica lucrurile la nivel internațional”, a subliniat Zaharova.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/politica-militara-a-sua-o-amenintare-pentru-rusia-menita-sa-creeze-probleme-administratiei-trump-34098.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/politica-militara-a-sua-o-amenintare-pentru-rusia-menita-sa-creeze-probleme-administratiei-trump-34098-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv