loading…

Guvernul Israelului a decis limitarea cooperării cu zece țări care au votat rezoluția ONU anticolonizare, iar premierul Benjamin Netanyahu susține că Administrația Barack Obama s-ar afla la originea inițiativei antiisraeliene.

“Israelul va limita contactele cu zece ambasade, precum și deplasările oficialilor israelieni în aceste țări”, a transmis marți Emmanuel Nahshon, purtătorul de cuvânt al Ministerului israelian de Externe.

Țările vizate de limitarea cooperării sunt Marea Britanie, Franța, Rusia, China, Japonia, Ucraina, Angola, Egipt, Uruguay și Spania.

Premierul Benjamin Netanyahu a adus acuzații grave Administrației Barack Obama, care s-a abținut de la vot în cadrul Consiliului de Securitate ONU, facilitând adoptarea rezoluției anticolonizare. “Nu avem niciun dubiu că Administrația Obama a inițiat rezoluția, a susținut-o, a coordonat elaborarea textului și a cerut aprobarea”, a afirmat Netanyahu, potrivit Mediafax.

“Israelul este o țară cu mândrie națională, noi nu întoarcem celălalt obraz. Avem o reacție inteligentă, agresivă și responsabilă, un răspuns natural care să le arate națiunilor din lume că ceea ce s-a întâmplat la ONU este inacceptabil pentru noi”, a adăugat Netanyahu, citat de cotidianul Haaretz.

Guvernul Israelului l-a convocat pe ambasadorul Statelor Unite în Israel pentru a-i cere explicații în legătură cu abținerea de la vot în cadrul Consiliului de Securitate ONU.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/israelul-revizuieste-relatiile-cu-zece-tari-dupa-rezolitia-onu-anticolonizare-34081.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/israelul-revizuieste-relatiile-cu-zece-tari-dupa-rezolitia-onu-anticolonizare-34081-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv