Autor:
Petrisor Cana
|
marţi, 27 decembrie 2016 | 0 Comentarii
| 13 Vizualizari

<!–

–>

De sărbătoarea naşterii Domnului, Moşul nu a uitat de cei veniţi să îşi aline suferinţele la Sanatoriul de Nevroze Predeal, un adevărat centru de recuperare şi reabilitare a sănătăţii. Conducerea instituţiei medicale i-au pregătit un decor de basm şi l-au aşteptat cu colinde, muzică şi poezie în sala de festivităţi. Ca în fiecare an de Sărbători, pacienţii internaţi în sanatoriul din frumoasa pădure de brazi de pe Valea Râşnoavei au avut parte de o masă festivă şi de cadouri.

Odată cu lăsarea serii, dacă urci spre Pârâul Rece, pe frumoasa Vale a Râşnoavei şi ajungi la Sanatoriul din Predeal, în această perioadă, parcă păşeşti pe un tărâm de basm. De la o mica biserică din lemn, la construcţiile aflate în curte şi până la un brad înalt care străjuieşte intrarea în Pavilionul 2,  mii de luminiţe sclipesc ca un covor de lumină aşternut, parcă, pentru Naşterea Domnului.

Pe acest tărâm al „doctorilor de suflete”, an de an, la pacienţii internaţi în perioada Sărbătorilor de Iarnă la Sanatoriul de Nevroze Predeal,vine Moş Crăciun. Este una dintre numeroasele surprize pe care conducerea unităţii medicale le organizează în sprijinul celor aflaţi în suferinţă, găzduiţi acolo. Anul acesta, în Ajun, pacienţii, în marea lor parte oameni în vârstă care au lăsat la poartă grijile, nevoile şi supărările, au fost invitaţi în sala de festivităţi unde au asistat la un program artistic. Au cântat şi i-au încântat pe spectatorii de la Sanatoriu cântăreaţa de muzică Folk ,Carmen, actorul George Custura, de la Teatrul „Sică Alexandrescu”, din Braşov şi Dani Iordache, un artist care a interpretat colinde şi muzică folk.

Spre surprinderea lor, artiştii au avut parte atât de aplauze, dar au şi cântat sau au conversat cu cei din sală, ca într-o atmosferă familială. „În noaptea de Ajun, am avut bucuria de a dărui cuvinte, idei şi sentimente care au împodobit sufletele celor din jur. În noul an să fiţi călăuziţi de o stea norocoasă!”, a fost mesajul transmis de actorul George Custura, plăcut surprins de primirea de care a avut parte la Sanatoriul din Predeal.

La finalul spectacolului, Moşul şi-a trimis, la faţa locului, două…Crăciuniţe care au împărţit, cu generozitate, daruri. Apoi, oamenii au fost invitaţi la o masă festivă. „Am încercat, an de an, să le oferim oaspeţilor noştrii, pentru că aceşti oameni sunt ca nişte oaspeţi, nu doar ca pacienţi, condiţii mai bune. În mod special, de Crăciun, am făcut în aşa fel încât aceşti oameni să resimtă cât mai puţin lipsa celor de acasă şi să recreăm pentru ei o atmosferă aparte de linişte şi sărbătoare”, ne-a declarat managerul Sanatoriului, Simona Buricea.

Actorul George Custura, cel care a fost invitat să ţină un recital de poezie pe scena de la Sanatoriul din Predeal, a devenit cunoscut după ce a jucat în filme precum „Hotel de lux”, în regia lui Dan Piţa, care a câştigat premiul „Leul de argint”, la Festivalul de Film de la Veneţia, din 1992. Apoi, în „Cel mai iubit dintre pământeni”, „Ryna”, distins cu numeroase premii, sau „Regii blestemaţi”, film care l-a avut în rolurile principale pe actorul Gerard Depardieu şi pe fiul acesteia. De asemenea, românii l-au mai putut vedea în roluri din „La bloc” şi „Vine poliţia”, alături de Horaţiu Mălăele şi Ioan Gyuri Pascu.

Tag-uri:
Nevroze Predeal, George Custura, Simona Buricea, Gerard Depardieu, Ioan Gyuri, Craciunite, Mosul, Sanatoriu, daruri, spectacol

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Crăciuniţele au împărţit darurile Moşului la Sanatoriul Predeal. Decor de basm, spectacol şi masă festivă pentru pacienţi | GALERIE FOTO.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/craciunite-si-pacienti-sanatoriul-predeal-2-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/craciunite-si-pacienti-sanatoriul-predeal-2-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Autor: Petrisor Cana | marţi, 27 decembrie 2016 | 0 Comentarii | 13 Vizualizari <!-- --> Odată cu lăsarea serii, dacă urci spre...

Preluat de la EVZ