loading…

CFR Călători pune în circulație începând de marți, 27 decembrie, un vagon special dedicat transportului de biciclete și schiuri, ca răspuns la solicitările comunității de bicicliști, potrivit unui comunicat transmis marți de transportatorul feroviar.

Proiectul-pilot vizează reamenajarea unui vagon prototip cu 20 de locuri pentru biciclete sau schiuri, 20 de locuri pentru călători și cu un spațiu bar-bistro.

„Demersurile noastre răspund solicitărilor comunităților de bicicliști de a folosi ca mijloc de transport trenul. În funcție de felul în care va fi primit acest proiect-pilot și de numărul solicitărilor din perioada următoare, luăm în calcul extinderea lui”, a declarat Iosif Szentes, directorul general al CFR Călători.

Vagonul va putea fi comandat de grupuri care vor să călătorească pe diferite rute cu trenul, transportând în același timp și echipamentul sportiv, în baza unei solicitări trimise pe adresa [email protected] cu cinci zile înainte de efectuarea călătoriei.

În 2016, CFR Călători a vândut un număr de aproximativ 16.000 de bilete pentru biciclete. „Oferta tarifară este flexibilă și va fi calculată pe fiecare solicitare în parte”, precizează CFR Călători, potrivit Mediafax.

Un bilet dus-întors pentru o bicicletă și un pasager dintr-un grup de 20 de persoane va costa 60 de lei pe ruta București-Brașov și 120 de lei pe ruta București-Constanța.

În prezent, parcul activ al CFR Călători dispune de 14 vagoane destinate transportului de biciclete, care pot transporta două-opt biciclete pe vagon.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/cfr-calatori-pune-in-circulatie-un-vagon-pentru-transportul-de-biciclete-si-schiuri-34078.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/cfr-calatori-pune-in-circulatie-un-vagon-pentru-transportul-de-biciclete-si-schiuri-34078-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv