Autor:
Melania Stoica
|
marţi, 27 decembrie 2016 | 0 Comentarii
| 88 Vizualizari

<!–

–>

Călin Popesci Tăriceanu

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost prezent, marți seară, la Antena 3, unde a vorbit pe marginea refuzului președintelui Klaus Iohannis de a o desemna pe Sevil Shhaideh pentru funcția de prim-ministru al României.

„Președintele a declanșat astăzi o criză politică de care România nu are nevoie. Președintele Dragnea și eu am dat dovadă de multă reținere și n-am luat o decizie la cald. Dorința noastră este de a pune în aplicare un proiect în care oamenii și-au pus speranța. Votul din 11 decembrie a fost un vot de blam la adresa președintelui. Nu vrem să cădem în capcana declanșării unei crize politice pe care președintele pare să o împingă în față. O astfel de criză e păguboasă pentru România (…). Vrem să evităm o situație în care parcă președintele ne împinge. Eu nu cred că în acest moment nu ar trebui să primeze un război al orgoliilor. E cel mai păgubos lucru. Nu vrem să ne lăsăm antrenați într-un război care afectează un popor întreg.

Nu o spun în termeni de amenințare, dar președintele trebuie să știe la ce se expune dacă nu respectă Constituția și votul cetățenilor”, a precizat liderul ALDE.

Tăriceanu a mai declarat că în timpul consultărilor de la Cotroceni, președintele Iohannis a spus că va face tot ce-i stă în putere pentru a nu numi un premier din partea PSD.

„Există martori la această discuție(…). Noi și PSD am anunțat că vom face o coaliție. Am spus formula politică pe care o preconizăm. Ceea ce a fost pentru mine surprinzător a fost că această propunere a fost însoțită de o serie de considerații ale președintelui pe care eu le-am apreciat ca fiind o încercare de intimidare a noastră. Cred că președintele face o greșeală imensă, pentru că vrea să-l copieze pe Băsescu(…). Eu nu sunt dispus să joc poker”, a declarat Tăriceanu.

Tag-uri:
Tariceanu, premier, klaus iohannis, refuz iohannis, sevil shhaideh, liviu dragnea, premierul romaniei, alegeri, rezultate

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Călin Popescu Tăriceanu CRITICĂ DUR alegerea președintelui Klaus Iohannis de a o refuza pe Sevil Shhaideh pentru funcția de prim-ministru. ”Nu vrem să ne lăsăm antrenați într-un război care afectează un popor întreg”.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/tariceanu-debanatro-1-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/tariceanu-debanatro-1-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Melania Stoica | marţi, 27 decembrie 2016 | 0 Comentarii | 88 Vizualizari <!-- --> Călin Popesci Tăriceanu Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu,...

Preluat de la EVZ