Autor:
Teodora Cimpoi
|
luni, 26 decembrie 2016 | 0 Comentarii
| 3 Vizualizari

<!–

–>

In 2016, aproape o treime dintre agentiile de turism au disparut.

Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT) a retras în acest an licenţa de funcţionare unui număr de 1.080 de agenţii, arată cele mai recente date ale autorităţii, consultate de EVZ.

În majoritatea corârşitoare a cazurilor a fost o retragere din oficiu a licenţei, iar în altele măsura a fost luată pentru funcţionarea fără o poliţă de asigurare valabilă sau pentru “nerespectarea legislaţiei în vigoare”. 

Totodată, la cererea operatorului economic, au mai fost retrase licenţele unui număr de 162 agenţii, inclusiv puncte de lucru. Per total, aproape o treime dintre agenţiile de turism au dispărut anul acesta. 

În acest moment, pe piaţă au rămas 2.601 de agenţii de turism licenţiate, potrivit datelor publicate pe 21 decembrie de ANT. Iată lista completă a licenţelor active sau radiate aici

Piaţa a fost “zdruncinată” pe la mijlocul anului de insolvenţa unor agenţii de turism, analiştii estimând că circa 70% dintre firmele din domeniu au un grad mare de îndatorare. Autoritatea Naţională pentru Turism a demarat controale la operatori şi a publicat o listă cu firmele fără licenţă.

Cu toate acestea, anul 2016 este considerat de toţi reprezentanţii industriei de ospitalitate şi ai autorităţilor din domeniu ca fiind cel mai bun din ultimii ani pentru litoralul românesc, numărul de turişti majorându-se cu 12% – 15%. 

Tag-uri:
turism, ANT, agentii de turism, licente de turism, autoritatea nationala pentru turism, Autoritatea Na, Cu Anul

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 1.000 de agenţii de turism au rămas fără licenţă .

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/targ-de-turism-mv-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/targ-de-turism-mv-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEconomie
Autor: Teodora Cimpoi | luni, 26 decembrie 2016 | 0 Comentarii | 3 Vizualizari <!-- --> In 2016, aproape o treime dintre agentiile de...

Preluat de la EVZ