loading…

În prima zi de Crăciun, pe șoselele din țara noastră s-au înregistrat cu aproximativ 14% mai puține accidente rutiere, față de Crăciunul din anul 2015, totodată fiind înregistrate scăderi și în cazul faptelor penale cu violență, cu 24% mai puține anul acesta, anunță IGPR.

În prima zi de Crăciun, peste 10.300 de polițiști au fost prezenți în stradă, suplimentar față de dispozitivul zilnic, mai ales în zonele frecventate de turiști, în piețe și în zona bisericilor, se arată într-un comunicat remis Mediafax de reprezentanții Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

“Prezența activă a polițiștilor, în prima zi de Crăciun, a făcut ca numărul infracțiunilor săvârșite cu violență și cele de natură judiciară să se situeze sub media anului trecut (o scădere de 24%).De asemenea, polițiștii au acționat și pe principalele drumuri naționale și autostrăzi, constatându-se o ușoară scădere a accidentelor rutiere grave, față de anii anteriori (o scădere de 14%). Totodată, nu au existat drumuri blocate sau persoane rămase blocate în trafic.Sărbătorirea Crăciunului în siguranță s-a datorat și cetățenilor, care au înțeles necesitatea adoptării unei conduite corecte în această perioadă.”, se precizează în comunicatul citat.

Reprezentanții IGPR susțin că activitatea polițiștilor, în special a celor de la Rutieră, se va intensifica luni, 26 decembrie, în contextul în care mulți dintre românii plecați să petreacă Crăciunul se întorc acasă.

“Recomandăm tuturor cetățenilor să se informeze cu privire la starea drumurilor, înainte de a pleca în călătorie, să se asigure că au autoturismele echipate corespunzător și să respecte indicațiile polițiștilor aflați în trafic”, mai precizează Poliția Română.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/igpr-s-au-inregistrat-cu-14-mai-putine-accidente-rutiere-fata-de-craciunul-din-2015-34036.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/igpr-s-au-inregistrat-cu-14-mai-putine-accidente-rutiere-fata-de-craciunul-din-2015-34036-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv