loading…

Mii de brazi au rămas nevânduți și în acest an, în București, după ce comercianții nu au vrut să scadă prețurile, ba chiar în unele cazuri, în Ajun, au scumpit pomii de iarnă, și nici măcar în ziua de Crăciun nu au făcut reduceri semnificative.

În piețele din Capitală și în zonele special amenajate, încă de la începutul lunii decembrie comercianți din toată țara au scos la vânzare brazi. Unii erau cumpărați de la Romsilva, deci românești, alții importați din Norvegia, Danemarca sau Olanda, scrie Mediafax.

Prețurile, la începutul lunii, erau cuprinse, în medie, între 40 și 70 de lei pentru un brad cu o înălțime de cel mult 1.80 metri, dar ajungeau chiar și la 250-300 de lei pentru pomii de peste 3 metri înălțime și cu o coroană bogată.

Odată cu apropierea Crăciunului, cererea a crescut, astfel comercianții au crescut tot mai mult prețurile, în piețe mai ales, unde un pom de iarnă se vindea, în Ajun, cu cel puțin 100 de lei, iar un brazii cei mai frumoși costau de la 140-150 de lei în sus. În Piața Obor, din Sectorul 2 al Capitalei, de exemplu, sute de oameni au venit pe 24 decembrie pentru a compăra un pom de Crăciun.

“Nu am avut timp până acum, am fost ocupat cu serviciul și am zis că nu poate trece Crăciunul fără să am un brad în casă. Bugetul e de aproximativ 150 de lei, dar trebuie să mai iau și decorațiuni de banii ăștia, așa că mai mult de 100 de lei nu cred că voi da pe brad”, a spus Marius Stacu, unul din bucureștenii veniți pe ultima sută de metri să cumpere un brad.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/mii-de-brazi-nevanduti-dupa-ce-comerciantii-nu-au-vrut-sa-scada-pretul-nici-in-ziua-de-craciun-34002.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/mii-de-brazi-nevanduti-dupa-ce-comerciantii-nu-au-vrut-sa-scada-pretul-nici-in-ziua-de-craciun-34002-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv