loading…

Medicii ginecologi care lucrează în cele două maternități de stat din Timișoara refuză să facă avorturi la cerere în zilele de Crăciun și în sărbătorile legale din an, iar o parte nu fac niciodată, transmite Mediafax.

În cele două maternități de stat din Timișoara lucrează aproape 90 de medici ginecologi. O parte dintre aceștia nu mai fac deloc avorturi, în orice zi din an, iar în timpul sărbătorilor legale, toți refuză chiuretajele la cerere, invocând motive religioase.

“De sărbători legale, niciodată nu se fac avorturi la cerere, niciodată. În orice sărbătoare, nu doar în sărbătoarea Crăciunului, în orice zi de sărbătoare cu roșu în calendar, sărbătoare legală, nu facem avorturi. În zilele de sărbătoare asigurăm doar urgențele. Săptămâna dinainte de Crăciun s-au făcut avorturi la cerere”, a explicat Marius Craina, directorul Spitalului Județean Timișoara și medic ginecolog la Maternitatea “Bega” din cadrul unității medicale.

De asemenea, ginecologii care lucrează în cadrul Maternității “Odobescu” a Spitalului Municipal Timișoara nu mai fac avorturi la cerere din data de 21 decembrie. Se va începe realizarea de chiuretaje în 28 decembrie, după sărbători.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/medicii-ginecologi-refuza-sa-faca-avorturi-la-cerere-in-zilele-de-craciun-33998.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/medicii-ginecologi-refuza-sa-faca-avorturi-la-cerere-in-zilele-de-craciun-33998-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv