loading…

Un repertoriu muzical variat, prezența unui corp de balet fermecător, dansuri autentice, zeci de costume impresionante, charisma, talentul și pasiunea totală. Iată cuvintele care descriu ansamblul Alexandrov. Corul Armatei Roșii. 64 de membri ai orchestrei au murit astăzi într-un accident de avion.

Un avion aparținând Ministerului rus al Apărării la bordul căruia erau 92 de persoane a dispărut imediat după decolarea din orașul rus Soci. Toate cele 92 de persoane aflate la bordul avionului militar rus prăbușit duminică în Marea Neagră au murit, anunță Ministerul rus al Apărării.

Avionul militar, de tip Tupolev Tu-154, decolase de la Soci și a dispărut de pe ecranele radarelor după circa 20 de minute. Avionul făcuse escală la Soci pentru realimentare, după decolarea inițială de pe Aerodromul Șkalovski, situat în apropiere de Moscova. Aeronava militară a dispărut de pe radare în jurul orei 5.40 (4.40, ora României).

Pe lista pasagerilor figurează membri ai Orchestrei militare Aleksandrov și jurnaliști. Orchestra urma să susțină un concert de sărbători în Baza militară rusă situată în orașul sirian Hmeymim. 64 de membri ai Orchestrei Aleksandrov au murit duminică în accidentul de avion. Printre cei care s-au stins din viață se numără și Valeri Halilov, șeful de orchestră.

Un repertoriu muzical variat, prezența unui corp de balet fermecător, dansuri autentice, zeci de costume impresionante, charisma, talentul și pasiunea totală sunt doar câteva dintre ingredientele cu care corul orchestrei militare Aleksandrov și-a dobândit în timp o reputație internațională de prestigiu. Un cor de bărbați care interpretau piese rusești și cover-uri tulburătoare.

Voci baritonale intonau muzica, cu accent rusesc și demnitate emfatică. Piesele treceau cu ușurință din registru solemn în registru comic, parodic. Au ajuns virali pe internet atunci când au înregistrat un cover după Daft Punk, piesa generației actuale. Bărbații înveșmântați în uniformă militară de paradă și cu epoleți cântau: “We’ve come too far to give up who we are”.

Corul Alexandrov este cel mai mare ansamblu artistic din Rusia. Data înființării este considerată ziua de 12 octombrie 1928, atunci când a avut loc și primul concert pe scena Casei Centrale a Armatei Roșii. În acele timpuri, ansamblul era format din doar 12 persoane. La jumătatea anilor ’30, corul număra deja aproape 300 de membri, iar renumele său depășise demult granițele Uniunii Sovietice.

Corul Ansamblului Aleksandrov era renumit pentru finețea și puritatea interpretării muzicale academice, plină de emoție, artă și înzestrare vocală. Muzica Ansamblului combina cu succes instrumentele populare rusești – donara, balalaica și acordeonul cu butoane – cu instrumentele de suflat din metal și lemn.

În 1990, ansamblul a participat în concertul intitulat “Zidul” al artistului Roger Waters, fost membru al formației Pink Floyd. Ei au cântat atunci un cântec anti-război: “Aduceți băieții înapoi acasă.”

Din palmaresul impresionant pe care Ansamblul Alexandrov l-a adunat de-a lungul existenței sale merită evidențiate câteva realizări de excepție: în anul 2004, Ansamblul a susținut un concert de neuitat la Vatican, primind binecuvântarea Papei Ioan Paul al II-lea.

În 2007, Ansamblul Alexandrov a încântat NATO, printr-un recital de excepție care a avut loc chiar la sediul Alianței Nord Atlantice de la Bruxelles. În 2008, au fost aniversați 80 de ani de existență ai Ansamblului printr-un turneu pe întreg teritoriul fostei Uniuni Sovietice și în aproape 60 de țări din Europa, Asia, Africa și America.

Ansamblul Alexandrov, Marele Cor al Armatei Roșii (The Great Red Army Choir), a susținut concerte în România în 2015 și 2016. Pentru întâlnirea cu publicul român, sub bagheta dirijorului englez Matthew Freeman, Corul a prezentat un recital de excepție, din care nu au lipsit cele mai consacrate piese rusești (“Katiușa”, “Războiul sfânt”, “Kalinka”), dar și o surpriză – reinterpretarea în varianta corală a celor mai cunoscute piese ale formațiilor Queen și The Beatles.

Corul Armatei Roșii a ajuns viral pe internet după ce a realizat două cover-uri, după piesa “Get Lucky” de la Daft Punk și după single-ul “Happy” interpretat de Pharell Williams.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/corul-armatei-rosii-ansamblul-barbatilor-care-cantau-piese-rusesti-si-cover-uri-emotionante-video-34012.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/corul-armatei-rosii-ansamblul-barbatilor-care-cantau-piese-rusesti-si-cover-uri-emotionante-video-34012-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv