Autor:
Ionel Dancu
|
duminică, 25 decembrie 2016 | 0 Comentarii
| 0 Vizualizari

<!–

–>

Deputatul care a intrat în Parlament la un vot diferenţă

Alegerile parlamentare au produs un caz atipic: un candidat PMP a reuşit să devină deputat de Covasna, prin redistribuire, fiind ajutat de faptul că partidul său a obţinut în judeţ un singur vot în plus faţă de următorul clasat.

„Am discutat cu oamenii, le-am explicat că la ora actuală cunosc cel mai bine problemele din domeniul agricol. Eu am o fermă de 200 de vaci şi ştiu efectiv care sunt problemele cu APIA, cu Primăriile. Am avut şi firme şi ştiu şi problemele legate de firme, de finanţe, de bănci. M-am lovit de cele mai multe dintre problemele pe care le are judeţul Covasna. Cu asta cred că am convins, cu toate că nu a fost uşor. Lumea nu l-a prea agreat pe Băsescu, dar am luat cu un vot mai mult decât ALDE, aşa că am fost la limită”, a explicat deputatul PMP de Covasna, economistul Octavian Goga.

El a intrat în Parlament prin redistribuirea voturilor de către softul oficial al alegerilor parlamentare: PMP a luat în judeţul Covasna doar 1.967 de voturi (2,94%), dar cu un vot peste ALDE, care a obţinut 1.966 de voturi (2,94%), astfel că Octavian Goga a obţinut mandatul de deputat.

Principala sa prioritate o va reprezenta rezolvarea problemelor locale, însă promite să schimbe şi legislaţia cu privire la agricultură, educaţie şi sănătate.

„Agricultura şi situaţiile pe care le întâmpină fermierii în relaţia cu statul şi în special cu APIA. Covasna este un judeţ preponderent agricol, eu însumi am întemeiat o fermă în localitatea natală. Cunosc şi înţeleg dificultăţile fermierilor şi voi încerca să rezolv aspectele ce ţin de plata subvenţiei şi sprijin în agricultură, inclusiv prin atragerea de finanţări europene”, a spus el.

“Trebuie să scoatem politica din şcoli şi să orientăm sistemul de învăţământ către elev şi nevoile lui. Şcolile profesionale sunt o soluţie atât pentru elevi cât mai ales pentru companiile care nu găsesc forţă de muncă. Dacă vom reuşi să scoatem de pe băncile şcolii generaţii educate de elevi, se va produce şi evoluţia societăţii”, a adăugat deputatul PMP.

Octavian Goga mai vrea şi o reformă a sistemului de sănătate. “Spitalele din România trebuie reorganizate. Normal este să mergi la spital să te vindeci, nu să fie locul unde te îmbolnăveşti mai grav”, a declarat acesta.

Colegul din Senat
Este pentru prima dată în ultimii 12 ani când UDMR câştigă toate mandatele de parlamentar în judeţul Harghita.

Celălalt român care a ajuns parlamentar tot în judeţul Covasna, dar la Senat, este economistul Gheorghe Baciu, tot de la PMP. Şi el a obţinut mandatul prin redistribuire. Partidul său a luat 2.066 de voturi (3,05%) pentru Senat.

Fost primar al oraşului Întorsura Buzăului din 1989 şi până în 2008, având la activ şapte mandate, Gheorghe Baciu s-a angajat să-i reprezinte în Parlament şi pe românii din judeţul Harghita, unde UDMR a câştigat toate mandatele.

“Eu am mulţi prieteni în judeţul Harghita, alături de care am activat de-a lungul timpului în diverse asociaţii, în Harghita există şi Episcopia Ortodoxă, iar, dacă şi ei vor, atunci eu mă angajez să reprezint în Parlament şi comunitatea românească din judeţul învecinat. O să anunţ şi partidul despre această intenţie a mea”, a declarat Gheorghe Baciu.

Principalele priorităţi pe care senatorul Gheorghe Baciu îşi propune să le urmărească pe durata mandatului de parlamentar sunt legate de „învăţământ, sănătate şi cultură depolitizate, (…) o lege a sănătăţii bună, trainică şi viabilă în aşa fel încât doctorii să stea acasă, în România, iar românii să fie cât mai sănătoşi”

„O altă prioritate ar fi ca în zona forestieră să fie întreruptă orice tăiere abuzivă şi să se termine odată cu exportarea de masă lemnoasă brută a diferiţilor austrieci sau udemerişti care au tăiat sau ras mii şi mii de hectare de păduri în fiecare an”, a explicat acesta.

Tag-uri:
Parlament, PMP, Octavian Goga, Covasna, ALDE, Basescu

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cine este deputatul care a intrat în Parlament la un vot diferenţă.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/parlament-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/parlament-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Ionel Dancu | duminică, 25 decembrie 2016 | 0 Comentarii | 0 Vizualizari <!-- --> Deputatul care a intrat în Parlament la un...

Preluat de la EVZ