loading…

Primul portavion al Chinei a fost detașat în Oceanul Pacific, pentru exerciții militare, a anunțat astăzi Ministerul chinez al Apărării, pe fondul recentelor dispute cu Statele Unite din cauza Taiwanului.

Presa de stat de la Beijing a preluat duminică un comunicat al Ministerului Apărării care anunță trimiterea portavionului Liaoning, modernizat de Forțele Navale chineze în 2012, în prima misiune “în ape internaționale aflate la distanță mare”, o referire la Pacificul de Vest, notează Mediafax.

“Este vorba de participarea la un exercițiu în cadrul planului anual de pregătire”, a precizat Administrația comunistă de la Beijing.

Portavionul Liaoning a efectuat sâmbătă exerciții navale în Marea Chinei de Est.

Trimiterea portavionului chinez în Oceanul Pacific intervine în contextul recentelor tensiuni dintre China și Statele Unite, izbucnite după ce președintele-ales, Donald Trump, a discutat prin telefon cu liderul Taiwanului, Tsai Ing-wen. După această convorbire telefonică, Beijingul a avertizat Washingtonul că nu va tolera inițierea unor relații formale între Statele Unite și Taiwan.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/china-trimite-un-portavion-in-oceanul-pacific-in-contextul-tensiunilor-cu-statele-unite-34014.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/china-trimite-un-portavion-in-oceanul-pacific-in-contextul-tensiunilor-cu-statele-unite-34014-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv