loading…

Prim-adjunctul ISU București, Orlando Șchiopu, suspendat după tragedia din Colectiv și repus temporar în funcție după o decizie a judecătorilor, a câștigat, săptămâna aceasta, anularea ordinului prin care a fost îndepărtat și plata despăgubirilor, decizia nefiind definitivă.

În 2015, la aproape o lună de la tragedia din clubul Colectiv, conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov, Mihai Mirel Guță-inspector șef, Orlando Schiopu- prim-adjunct și Gian Aldoiu – adjunct, a fost suspendată din funcție, la recomandarea premierului Dacian Cioloș.

Imediat după, prim-adjunctul suspendat, Orlando Schiopu, a intentat două procese în instanță, unul la Tribunalul București unde a cerut suspendarea ordinului și unul la Curtea de Apel București, unde a solicitat anularea decizia și plata de despăgubiri. În luna mai, Tribunalul București i-a dat câștig de cauză și astfel ordinul a fost suspendat, iar el repus temporar pe funcția de prim-adjunct.

Săptămâna aceasta, pe 20 decembrie, Curtea de Apel București a pronunțat decizia pe fond în procesul în care se solicită anularea deciziei. Judecătorii au admis solicitarea lui Orlando Schiopu și au decis repunerea pe funcție și plata de despăgubiri. Decizia nu este însă definitivă și poate fi atacată cu recurs de Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov.

“Respinge excepția inadmisibilității, invocată de pârât, ca neîntemeiată. Admite cererea de chemare în judecată. Anulează Ordinul Inspectorului General nr. 3602/IG/25.11.2015. Obligă pârâtul la reîncadrarea reclamantului în funcția de prim-adjunct al inspectorului șef la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Dealul Spirii” București și la plata unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate și reactualizate și cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamantul de la data punerii la dispoziție și până la data reîncadrării efective în funcție. Obligă pârâtul la plata către reclamant a cheltuielilor de judecată în cuantum de 2500 lei. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, calea de atac urmând a fi depusă la Curtea de Apel București – Secția de Contencios Administrativ și Fiscal. Pronunțată în ședință publică, azi, 20.12.2016”, se arată în decizia Curții de Apel București.

Într-un interviu acordat, la o lună după Colectiv, pentru Mediafax, Orlando Schiopu preciza că a fost îndepărtat “ca o locomotivă stricată” și vorbea despre susținerea pe care i-au arătat-o subalternii.

“Sunt un om care, din punctul meu de vedere, am făcut tot ce s-a putut, ca să salvez oameni, m-am deplsat în momentul în care am fost solicitat și, împreună cu echipa, am făcut tot ce am putut ca să salvăm oameni, iar acum sunt tras pe dreapta, ca o locomotivă bătrână, ineficientă. Apare la televizor faptul că am fost dus la DNA cu mandat, ceea ce nu era adevărat, apare faptul că sunt un mincinos. Nu apare niciunul dintre șefi să-mi ia apărarea, este un sentiment de dezamăgire totală.(…) Știți, eu aici la ISU București sunt al doilea șef și, în general, când șefii pleacă, subordonații se înveselesc, dar toți subordonații mei, din momentul în care m-am pus la dispoziție și nu mai am nici un raport de șef cu ei, mi-au luat apărarea, și-au schimbat poza de la profil cu poza mea, îmi acordă susținere. Pentru mine e mare onoare să fiu coleg cu ei”, spunea atunci pompierul.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/unul-dintre-sefii-isu-bucuresti-inlaturat-dupa-colectiv-castiga-un-nou-proces-intentat-institutiei-33975.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/unul-dintre-sefii-isu-bucuresti-inlaturat-dupa-colectiv-castiga-un-nou-proces-intentat-institutiei-33975-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv