loading…

Trei presupuși teroriști care au legături cu suspectul tunisian al atentatului de la Berlin, Anis Amri, au fost arestați vineri, a anunțat Ministerul tunisian de Interne, citat de site-ul cotidianului Le Figaro.

Potrivit unui comunicat, cei trei suspecți, printre care se numără și nepotul lui Anis Amri, sunt membrii “unei celule teroriste (…) care are legătură cu Anis Amri, cel care a comis atacul de la Berlin” și care a fost împușcat mortal în orașul italian Milano.

“Nepotul a mărturisit că se afla în contact cu unchiul său prin intermediul aplicației criptate Telegram pentru a evita să fie supravegheați de poliție”, a mai comunicat ministerul, adăugând că acesta a jurat credință Stat Islamic într-o înregistrare video trimisă lui Anis Amri.

Nepotul, prezentat ca fiind fiul surorii lui Anis, a mai mărturisit că acesta din urmă i-ar fi “trimis sume de bani” prin poștă folosind o identitate falsă pentru a-l ajuta să ajungă în Germania pentru a i se alătura.

Nepotul a mai afirmat că unchiul său era “emirul” unui grup terorist din Germania și cunoscut ca fiind brigada Abou al-Walaa.

Cele trei persoane arestate au vârste cuprinse între 18 și 27 de ani, iar “celula teroristă” de care aparțin este activă între orașul Fouchana din sudul Tunisiei și Oueslatia, orașul familiei Amri din centrul țării, a mai precizat ministerul.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/trei-presupusi-teroristi-care-au-legaturi-cu-anis-amri-arestati-in-tunisia-33976.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/trei-presupusi-teroristi-care-au-legaturi-cu-anis-amri-arestati-in-tunisia-33976-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv