loading…

Autoritățile filipineze au cerut locuitorilor din estul arhipelagului să-și părăsească casele de teama sosirii unui taifun în ziua de Crăciun, informează sâmbătă France Presse.

Furtuna Nock-Ten ar putea fi însoțită de vânturi cu viteze de până la 222 kilometri pe oră când va lovi duminică insula Catanduanes, unde locuiesc 250.000 de oameni, a avertizat Centrul american pentru prevenirea taifunurilor.

Furtuna ar urma apoi să se abată luni pe insula principală Luzon, unde se află capitala Manila.

“Am emis avize de evacuări preventive autorităților locale”, a declarat pentru AFP Rachel Miranda, purtător de cuvânt al securității civile a regiunii Bicol, unde se află Catanduanes.

Această zonă agricolă unde trăiesc 5,5 milioane de oameni este adesea prima afectată de depresiuni, responsabile de douăzeci de taifunuri care mătură arhipelagul în fiecare an.

Cedric Daep, șeful securității civile din provincia Albay (regiunea Bicol), a declarat că cel puțin 400.000 de persoane ar trebui să fie evacuate, însă nu există suficient spațiu pentru a primi atâția oameni.Astfel, el le-a cerut celor afectați să se ducă la familiile lor sau la prieteni de sărbătorile de Crăciun.

Oamenii de știință estimează că virulența furtunile din ultimii ani se datorează schimbărilor climatice.

În noiembrie 2013, 7.350 de oameni au fost uciși sau au fost dați dispăruți dispăruți în timpul trecerii super-taifunului Haiyan, amintește France Presse.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/sute-de-mii-de-filipinezi-obligati-sa-si-paraseasca-locuintele-inainte-de-sosirea-unui-puternic-taifun-33957.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/sute-de-mii-de-filipinezi-obligati-sa-si-paraseasca-locuintele-inainte-de-sosirea-unui-puternic-taifun-33957-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv