loading…

Premierul Ungariei, Viktor Orban, l-a informat personal pe președintele Janos Ader că partidul Fidesz aflat la putere îl va propune pentru un nou mandat de cinci ani la președinția țării, a declarat responsabilul pentru presă al prim-ministrului, citat de MTI.

“Premierul și liderul partidului Fidesz, Viktor Orban, l-a contactat pe președintele Janos Ader. El l-a informat pe președinte că conducerea Fidesz a decis să propună grupului parlamentar (al formațiunii) că ar trebui din nou să susțină propunerea și alegerea lui Janos Ader (…)”, a declarat Bertalan Havasi pentru MTI.

Ulterior, președintele ungar Janos Ader a declarat că se simte onorat că este propus din nou să fie candidatul Fidesz pentru acest post, a anunțat Biroul președintelui.

Acesta va anunța după Crăciun dacă acceptă propunerea.

Ader consideră această propunere drept o recunoaștere a eforturilor sale ca președinte, dar, de asemenea, respectă poziția politicienilor de opoziție care resping ideea ca el să obțină un al doilea mandat, a mai anunțat Biroul.

“Președintele dorește să stea departe de orice conflicte între partidele politice”, a anunțat aceeași sursă.

Decizia partidului Fidesz de a-l propune din nou pe Ader a fost făcută publică joi.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/v-orban-l-a-informat-pe-presedintele-ungar-ca-partidul-fidesz-il-va-propune-pentru-un-nou-mandat-33946.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/v-orban-l-a-informat-pe-presedintele-ungar-ca-partidul-fidesz-il-va-propune-pentru-un-nou-mandat-33946-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv