Autor:
Ana Petrescu
|
vineri, 23 decembrie 2016 | 19 Comentarii
| 2573 Vizualizari

<!–

–>

Traian Băsescu

Fostul președinte, Traian Băsescu, lansează un atac împotriva Liviu Dragnea, despre care spune că suferă de beția de beția puterii, după ce a câștigat alegerile parlamentare prin cinism și minciună. El precizează, într-o postare pe Facebook, că propunerea PSD pentru funcția de premier în persoană Sevilei Shhaideh este una complet nepotrivită și că aliații României vor reacționa negativ față de nominalizarea acesteia.

“Dragnea şi Iohannis pot găsi rapid soluţia potrivită dacă vorbesc între ei.

Bine asistat de consultanţi israelieni, Dragnea a avut un parcurs electoral cinic, mincinos, dar perfect pentru a-şi atinge obiectivul câştigării alegerilor legislative. Rămas singur jucător pe terenul politicii româneşti, teren de pe care şi-a eliminat inclusiv propriul partid, i-a mai rămas doar să facă o propunere potrivită pentru funcţia de Prim-ministru.

Şi Dragnea a desemnat un funcţionar excepţional, dar nepotrivit pentru această funcţie. Nu mai argumentez de ce decât prin afirmaţia că această desemnare va genera suspiciuni consistente şi poate chiar neîncrederea aliaţilor faţă de noi, iar explicaţiile pe care, acum, le dă Dragnea la televizor nu vor face nici cât o ceapă degerată în faţa aliaţilor.

Înţeleg perfect nevoia unei soluţii imediate pentru formarea guvernului, iar aici Dragnea trebuie să-l ajute pe Iohannis făcând imediat o nouă propunere. O propunere care să excludă desemnarea unui politician controlat de structurile de securitate, dar care să răspundă şi exigenţelor Preşedintelui.

Altfel, pentru a asigura stabilitatea politică, Iohannis ar putea fi obligat să facă o desemnare nepotrivită.

Dragnea, fără vorbe grele, fără supărare, eu doar mi-am făcut datoria de a sancţiona o greşeală a puterii. Sau tu nu accepţi ideea de opoziţie şi crezi că eşti, tu personal, singurul deţinător al soluţiilor corecte? Îţi recomand să te trezeşti din beţia puterii”, a scris fostul șef al statului pe rețeaua de socializare. 

Liviu Dragnea a propus-o, la consultările de la Cotroceni, de la începutul săptămânii, pe Sevil Shhaideh pentru funcția de prim-ministru. 

La rândul său, președintele Klaus Iohannis a anunțat, ieri, că va desemna premierul după Crăciun. 

Tag-uri:
traian basescu, liviu dragnea, sevil shhaideh, premier, cotroceni, psd

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Traian Băsescu, mesaj INCENDIAR pentru Liviu Dragnea: Îţi recomand să te trezeşti din BEȚIA PUTERII.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/traian-basescu_4-465x390-5.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/traian-basescu_4-465x390-5-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Ana Petrescu | vineri, 23 decembrie 2016 | 19 Comentarii | 2573 Vizualizari <!-- --> Traian Băsescu Fostul președinte, Traian Băsescu, lansează un...

Preluat de la EVZ