Autor:
Dodo Romniceanu
|
vineri, 23 decembrie 2016 | 0 Comentarii
| 284 Vizualizari

<!–

–>

Vicepremierul rus Dmitri Rogozinrn

O aeronava Aeroflot la bordul căreia se află vicepremierul rus Dmitri Rogozin a traversat vineri spaţiul aerian al României, cu destinaţia Chişinău, unde demnitarul rus urma să participe la ceremonia la învestire a noului preşedinte al Republicii Moldova. Rogozin se află însă pe lista demnitarilor ruşi împotriva cărora UE a impus sancţiuni, printre acestea numărându-se şi interdicţia de a intra in spaţiul aerian.

Incidentul a fost dezvăluit chiar de Rogozin pe contul său de Twitter: “Pe drum către Chişinău, am zburat peste Ucraina, via Belarus, Polonia, Slovacia, Ungaria şi România. Până la urmă, nu orice aeronavă ajunge la mijlocul Niprului”.

Rogozin a fost invitat la ceremonia de învestire a preşedintelui Igor Dodon de Administraţia Prezidenţială de la Chişinău. El nu poate ajunge la Chişinău pe ruta cea mai scurtă, via Ucraina, pentru că autorităţile ucrainene au interzis accesul aeronavelor Aeroflot în propriul spaţiu aerian că urmare a anexării ilegale a Crimeii de către Rusia.

Pe lista invitaţilor la preluarea mandatului de către Dodon ar urmă să se mai afle vicepremierul ungur, Zsolt Semjen, şi vicepremierul belorus Mihail Ruşii, potrivit unui lider al Partidului Socialist (condus până acum de Dodon), citat de Europa Liberă.

În mai 2014, Dmitri Rogozin a fost inclus pe lista cu sancţiuni vizând oficialii ruşi impuse de UE ca retaliere la anexarea Crimeei de către Moscova. Printre sancţiunile adoptate se numără şi interzicerea tranzitării spaţiului aerian ale ţărilor membre.

“Toate aceste sancţiuni nu valorează nici măcar cât o singură fărâmă de nisip din terenul Crimeei, care a revenit la Rusia”, a reacţionat la acel moment Rogozin, într-un mesaj pe contul sau de Twitter.

Romatsa, regia de stat care se ocupă cu dirijarea traficului aerian din România, a dirijat vineri, în cursul dimineţii, o aeronavă aparţinând liniei aeriene ruse Aeroflot, care a traversat România de la est la vest, dar nu are informaţii referitoare la existenţa vicepremierului rus Dmitri Rogozin în acel aparat, au declarat vineri, pentru News.ro, reprezentanţi ai regiei.

Controlorii Romatsa au dirijat vineri o singură aeronavă Aeroflot, care nu a putut ateriza la Chişinău din cauza condiţiilor meteo.

”Aeronava Aeroflot nu a putut ateriza la Chişinău din cauza condiţiilor meteo, cel mai probabil din cauza ceţii. Aparatul a fost dirijat de la graniţa cu Republica Moldova până la graniţa cu Ungaria. Nu ştim şi nu avem cum să ştim dacă Rogozin era sau nu pasager”, a precizat un reprezentant al Romatsa, pentru News.ro. 

Tag-uri:
Rogozin, Dmitri Rogozin, spatiul aerian Romania, Rogozin Chisinau, Rogozin Dodon, Rusia Crimeea

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sfidare rusească. Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a tranzitat spațiul aerian al României, încălcând sancțiunile impuse de UE după anexarea Crimeei.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/rogozin1-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/rogozin1-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Dodo Romniceanu | vineri, 23 decembrie 2016 | 0 Comentarii | 284 Vizualizari <!-- --> Vicepremierul rus Dmitri Rogozinrn O aeronava Aeroflot la...

Preluat de la EVZ