Autor:
Mihai Oprea
|
vineri, 23 decembrie 2016 | 0 Comentarii
| 8 Vizualizari

<!–

–>

Laurenţiu Ştefan Coruţ, directorul juridic al Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane din Bucureşti, a fost prins în flagrant după ce a cerut 1.000 de euro şpagă

Obişnuit cu mulţi bani după ce a dat în judecată şi a câştigat 170.000 de euro de la Primăria Capitalei, pentru că l-a dat afară abuziv, Coruţ Laurenţiu Ştefan, directorul juridic al Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane din Capitală (ACCU), a cerut şpagă pentru un contract.


FOTO: Laurenţiu Coruţ avea biroul în crematoriuOdată readus în funcţie, el a cerut bani pentru a ajuta anumite societăţi comerciale să execute lucrări în cimitirele bucureştene.

În data de 21 decembrie, ofiţerii de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) l-au prins pe Coruţ în flagrant în timp ce cerea mită de 1.000 de euro pentru a-și folosi influența față de funcționari în atribuțiile cărora intră emiterea autorizațiilor de acreditare a societăților comerciale pentru executarea de lucrări în cimitirele aflate în administrarea Consiliului General al Municipiului București. Potrivit unor surse, omul dat afară de Oprescu în 2009 a primit banii chiar în cimitir.

Arest la domiciliu

„Față de C.L.S s-a pus în mișcare acțiunea penală pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. În continuare, cu privire la inculpat s-a dispus măsura reținerii preventive pentru 24 de ore și, la aceeași dată, a fost prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă, fiind dispusă măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru 30 de zile“, anunţă ofiţerii DGA.

Fosta soţie, prefectul Capitalei

În urmă cu trei luni, acesta a mai fost ridicat de procurori de la locul de muncă, pentru înşelăciune în calitate de mediator. În afară de munca la ACCU, Laurenţiu Coruţ are un cabinet de mediere şi în această calitate ar fi înşelat pe cineva. Oamenii legii i-au ridicat laptopul şi telefonul mobil. Laureţiu Ştefan Coruţ, nepotul celebrului scriitor Paul Coruţ, a fost soţul Cristinei Ecaterina Coruţ, prefectul Capitalei din anul 2012.

Câştiga 1.000 de lei pe zi

În februarie 2009, pe când era directorul juridic al ACCU, a fost dat afară de primarul general Sorin Oprescu. Coruţ a dat însă în judecată Muncipalitatea şi a câştigat procesul în 2010. Instanţa a obligat Primăria Capitalei să îl repună în funcţie, să îi dea salariile din urmă şi să îi dea şi o despăgubiri de 1.000 lei pe zi, inclusiv sâmbăta și duminica, până la reangajare. Oprescu s-a ambiţionat şi l-a dat afară din nou. A urmat un alt proces, câştigat din nou de angajatul de la Cimitire, dar decizia nu a fost pusă în aplicare. Printr-o hotărâre de consiliu general, Răzvan Sava, primar interimar al Bucureştiului de atunci, l-a repus în funcţie. Una pesta alta, fostul director juridic a primit de la Primărie, din 2009 până în martie 2016, 170.000 de euro, doar ca să stea acasă.

Tag-uri:
Coruţ î, Coruţ Laurenţiu Ştefan, spaga, mita, bucuresti

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeful de la Cimitire, îngropat de o mită.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/02-administratia-cimitirelor-nd-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/02-administratia-cimitirelor-nd-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEvenimente
Autor: Mihai Oprea | vineri, 23 decembrie 2016 | 0 Comentarii | 8 Vizualizari <!-- --> Laurenţiu Ştefan Coruţ, directorul juridic al Administraţiei...

Preluat de la EVZ