Autor:
Georgeta Petrovici
|
vineri, 23 decembrie 2016 | 0 Comentarii
| 33 Vizualizari

<!–

–>

Pentru locuitorii din satul Nadăș, al cărui teren, alături de alte câteva mii de hectare de teren din județul Arad au fost retrocedate acum câțiva ani unei familii care pretindea că ar fi moștenitoarea de drept a terenurilor, pare să se întrevadă o soluționare. După ce în acest caz DNA a adeschis o anchetă, Curtea de Apel Timișoara a admis, ieri, cererea procurorilor și a desființat certificatul d emoștenitor (fals) al familiei Colțeu.

Reamintim că scandalul retrocedărilor dubioase de la Nadăş a luat amploare după ce localnicii s-au trezit că sunt ameninţaţi de noii proprietari cu evacuarea din casele pe care le-au moştenit de la părinţi şi bunici. Ancheta DNA a deschis în acest caz a scos la iveală faptul că retrocedarea s-a făcut în baza unor documente cu semnături false. O serie de judecători și notari publici au ajuns în vizorul anchetatorilor. Procurorii DNA au cerut desființarea mai multor documente eliberate de noitarul Adrian Vlai, iar judecătorii secției penale din cadrul Curții de Apel Timișoara au aprobat acest lucru, alături de desființarea certificatului de moștenitor al familiei Colțeu, care astfel nu mai poate pretinde niciun drept asupra satului Nadăș cu care a fost împroprietărită în fals.

Hotărârea nu este definitivă, ultima cale de atac pentru familia Colțeu fiind Înalta Curte de Casație și Justiție.

Tag-uri:
Apel Timișoara, Adrian Vlai, nadas, sat, retrocedat, fals, colteu, curtea de apel, dna, procurori

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Satul Nadăș, retrocedat în fals unei familii, are șanse reale să rămână al localnicilor.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/24nadas2-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/24nadas2-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialProcese
Autor: Georgeta Petrovici | vineri, 23 decembrie 2016 | 0 Comentarii | 33 Vizualizari <!-- --> Pentru locuitorii din satul Nadăș, al cărui...

Preluat de la EVZ