loading…

Procurorii militari din Parchetul instanței supreme i-au pus sub inculpare în Dosarul Mineriadei pe fostul președinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman, fostul director al SRI Virgil Măgureanu și fostul viceprim-ministru Gelu Voican Voiculescu, pentru infracțiuni contra umanității.

Totodată, în cauză, s-a mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale sub aspectul săvârșirii de infracțiuni contra umanității în forma prevăzută de art. 439 alin.1, lit.g și j din Codul penal, față de următorii: amiral (rez.) Emil “Cico” Dumitrescu, fost membru al Consiliului Provizoriu de Uniune Națională (CPUN) și șef al Direcției Generale de Cultură, Presă și Sport din cadrul Ministerului de Interne; Cazemir Ionescu, fost vicepreședinte al CPUN; Adrian Sârbu, fost șef de cabinet și consilier al prim-ministrului; Miron Cozma, fost președinte al Biroului Executiv al Ligii Sindicatelor Miniere Libere “Valea Jiului”; Matei Drella, lider de sindicat la Exploatarea Minieră Bărbăteni; Cornel Plăieș Burlec fost ministru adjunct la Ministerul Minelor; general (rez.) Vasile Dobrinoiu, fost comandant al școlii Militare Superioare de Ofițeri a Ministerului de Interne; general (rez.) Petre Petre, fost comandant al Unității Militare 0575 Măgurele, aparținând Ministerului de Interne.

Fostul lider al minerilor Miron Cozma a reacționat la B1 Tv: „O surpriză și asta o subliniez (…) Mineriada este un termen absurd, care nu există și nu este recunoscut. Dar acea acțiune a fost pusă, chipurile, pe seama minerilor tocmai pe ideea că minerii erau cei care nu se puteau apăra. Miron Cozma nu a fost niciodată un om care să fie afiliat politic. Tocmai pentru aceasta, pentru că în permanență am fost împotriva tuturor, Miron Cozma a făcut 4 ani de închisoare pe vremea lui Constantinescu, 4 ani de închisoare pe vremea lui Ion Iliescu și 3 ani pe vremea lui Băsescu. (…) Acele manipulări KGB-iste ale lui Ion Iliescu că mulțumește minerilor lui Cozma, sunt niște aberații care s-au produs după ce pe 13 iunie, cu bestialitate, au fost împușcați (…)”, a comentat Miron Cozma.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/miron-cozma-reactie-dupa-decizia-procurorilor-miliari-in-dosarul-mineriadei-33936.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/miron-cozma-reactie-dupa-decizia-procurorilor-miliari-in-dosarul-mineriadei-33936-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv