loading…

Armata modifică legea voluntariatului și îi cheamă la oaste pe toți cei care vor să fie militari. Cine are între 18 și 55 de ani și nu a făcut stagiu militar va fi instruit în cazarme și va primi bani de la stat.

Proiectul este aproape gata și poate fi aplicat de la anul.

2.900 de militari sunt pe lista Ministerului Apărării pentru anul viitor. Toți, voluntari, care vor fi antrenați pentru început trei sau patru luni.

După aceasta ar urma stagii periodice de durată mult mai scurtă. O săptămână, două, de reîmprospătare a cunoștințelor și menținere a nivelului de instrucție”, a precizat Mihnea Motoc, ministrul Apărării.

Cei care vor să fie soldați voluntari vor fi învoiți de la serviciu sau de la facultate ca să facă instrucție. Și vor și fi și plătiți: 10 la sută din salariul care li s-ar cuveni de la Ministerul Apărării, în funcție de gradul și funcția pe care ar putea să o ocupe. De exemplu, un soldat voluntar în rezervă va încasa 90 de lei pe lună.

Din cei 2.900 de rezerviști voluntari pe care armata vrea să îi atragă anul viitor, 2.300 vor fi soldați, 400 subofițeri și 200 ofițeri, notează digi24.ro.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/mapn-face-angajari-cati-bani-va-incasa-un-soldat-voluntar-in-rezerva-33945.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/mapn-face-angajari-cati-bani-va-incasa-un-soldat-voluntar-in-rezerva-33945-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv