Autor:
Razvan Gheorghe
|
vineri, 23 decembrie 2016 | 0 Comentarii
| 6 Vizualizari

<!–

–>

16-12/rogozinz0j2og1nbv-465×390

Regimul de sancţiuni instituit de Uniunea Europeană nu interzice survolul spaţiului aerian al statelor membre de către persoane aflate în aeronave care efectuează curse regulate, precizează Ministerul Afacerilor Externe, după că vicepremierul rus Dmitri Rogozin a survolat, vineri, spaţiul aerian al României în drum către Budapesta.

Rogozin se află pe lista demnitarilor ruşi împotriva cărora UE a impus sancţiuni, printre care şi interdicţia de a intra în spaţiul aerian al UE.

“Regimul sancţionator instituit la nivelul UE prin Decizia 2014/145/PESC a Consiliului din 17 martie 2014 privind măsuri restrictive în raport cu acţiunile care subminează sau ameninţă integritatea teritorială, suveranitatea şi independenţa Ucrainei nu interzice survolul prin spaţiul aerian al statelor membre UE al persoanelor care figurează pe lista de sancţiuni, care călătoresc la bordul unor aeronave care efectuează zboruri regulate. Instituirea unei astfel de sancţiuni ar fi contrară dreptului internaţional public, în mod deosebit dispoziţiilor Convenţiei privind aviaţia civilă internaţională, semnată la Chicago, la 7 decembrie 1944”, adaugă MAE, potrivit Agerpres.

După cum afirmă sursa menţionată, “în situaţia semnalată nu se aplică regimul de sancţiuni instituit la nivelul UE, cursa Aeroflot fiind o cursă civilă, regulată”.

Vineri, vicepremierul rus Dmitri Rogozin a anunţat că avionul în care se afla nu a putut ateriza pe aeroportul din Chişinău din cauza ceţei şi a fost redirecţionat spre Budapesta, prin România, informează RIA Novosti.

La Chişinău, Rogozin urma să ia parte la ceremonia de învestire a preşedintelui ales al Republicii Moldova, Igor Dodon.

Potrivit informaţiei de pe site-ul aeroportului din Chişinău, airport.md, cursa SU 1846 ce urma să aterizeze în capitala Republicii Moldova la ora 10,55 a fost redirecţionată spre Budapesta, în Ungaria. Conform situaţiei de la ora 12,00 de pe site-ul www.flightradar24.com, avionul companiei ruse Aeroflot a încheiat traversarea spaţiul românesc şi a intrat în spaţiul aerian ungar.

Tag-uri:
Dmitri Rogozin, MAE, Igor Dodon, survolat, curse regulate

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MAE, după ce Rogozin a survolat România: „Sancţiunile UE NU se aplică persoanelor care călătoresc la bordul curselor regulate”.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/rogozinz0j2og1nbv-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/rogozinz0j2og1nbv-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Razvan Gheorghe | vineri, 23 decembrie 2016 | 0 Comentarii | 6 Vizualizari <!-- --> 16-12/rogozinz0j2og1nbv-465x390 Regimul de sancţiuni instituit de Uniunea Europeană...

Preluat de la EVZ