Autor:
Simona Ionescu
|
vineri, 23 decembrie 2016 | 22 Comentarii
| 4387 Vizualizari

<!–

–>

Simona Ionescu

Președintele Klaus Iohannis a provocat rumoare cu decizia de a amâna desemnarea primului ministru propus de Liviu Dragnea, în persoana doamnei Sevil Shhaideh.

Pentru mine e clar că președintele a acceptat să intre în jocul de șah pe care l-a declanșat Liviu Dragnea după câștigare alegerilor. Președintele PSD s-a simțit puternic, pe bună dreptate fiindcă a câștigat cu partidul său alegerile, și a devenit agresiv la adresa Președinței.

Prin declarațiile sale din ultimele zile, legate de desemnarea premierului, a părut că bate cu pumnul în masa din Cotroceni, iar acest lucru a deranjat.

Declarația care cred că l-a incitat pe președintele Iohannis și l-a făcut să mediteze la ce mișcare va face joi a fost cea făcută de Dragnea la momentul când a anunțat-o pe Sevil Shhaideh: “O condamnare nedreaptă şi o lege profund neconstituţională nu mi-au dat posibilitatea să solicit această demnitate pentru mine deocamdată”.

“Eu nu voi mai veni cu o altă propunere. Dacă va fi refuzată, ne vedem în altă parte. Sevil Shhaideh este cetățean român și are toate drepturile”, a mai spus Dragnea. 

Ei bine, președintele Klaus Iohannis nu a refuzat propunerea, dar a mutat pe tabla de șah profitând de nominalizarea făcută de Traian Băsescu: Eugen Tomac, premier din partea PMP. Legea îi permite un răgaz, așa că președintele a anunțat că ne va spune numele premierului după Crăciun.

Cam asa se joacă în politică, chiar dacă noi, poporul, așteptăm să se facă totul linear și de bun-simț. Președintelui Iohannis și fostului președinte Traian Băsescu li s-a părut că Liviu Dragnea a facut mișto cu desemnarea ”DEOCAMDATĂ” si atunci au mutat …la fel. Dar, finalitatea, aia de după Crăciun? Vom asista atunci la Mat?

Tag-uri:
Klaus Iohannis, premier, eugen tomac, desemnarea premierului, pmp, guvern, Sevil Shhaideh

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De ce a amânat Klaus Iohannis nominalizarea premierului .

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/simona-ionescu-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/simona-ionescu-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialOpinii EVZ
Autor: Simona Ionescu | vineri, 23 decembrie 2016 | 22 Comentarii | 4387 Vizualizari <!-- --> Simona Ionescu Președintele Klaus Iohannis a provocat rumoare...

Preluat de la EVZ