Autor:
Antonia Hendrik
|
vineri, 23 decembrie 2016 | 0 Comentarii
| 23 Vizualizari

<!–

–>

Tabloul “Ţărăncuţe (De la fântână)” de Nicolae Grigorescu s-a vândut pentru suma de 320.000 de euro, stabilind un nou record pe piaţa de artă, în cadrul licitaţiei de iarnă de la Artmark, ce s-a desfăşurat marţi, 20 decembrie 2016, la JW Marriott Bucharest.

Acest tablou a aparţinut colecţiei istorice a sculptorului Constantin Baraschi şi a participat la expoziţia retrospectivă Nicolae Grigorescu din 1957 de la Muzeul de Artă al R.P.R., Bucureşti. Opera, în curs de clasare în patrimoniul cultural naţional, este de o valoare artistică excepţională, fapt dovedit şi de interesul manifestat de colecţionari în cadrul licitaţiei Artmark.

Grigorescu se reîntoarce astfel în fruntea topului celor mai bine vânduţi artişti în piaţa de artă din România.

Piaţa de artă încheie aşadar anul calendaristic încrezătoare în valorile naţionale, accentuând un puternic mesaj cultural, titrează descopera.ro.

Tag-uri:
Nicolae Grigorescu, Marriott Bucharest, Constantin Baraschi, tablou, vândut, nou record, la preţ

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cu cât s-a vândut tabloul “Ţărăncuţe” – Nicolae Grigorescu! S-a stabilit un nou record.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/tarancute-tablou-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/tarancute-tablou-465x390-300x178.jpgrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Autor: Antonia Hendrik | vineri, 23 decembrie 2016 | 0 Comentarii | 23 Vizualizari <!-- --> Tabloul 'Ţărăncuţe (De la fântână)' de Nicolae...

Preluat de la EVZ