loading…

Mitropolitul Vadului, Feleacului și Clujului, Andrei Andreicuț a recomandat într-o conferință de presă ca viitorul premier ar trebui să fie Vasile Dâncu, cel care este vicepremier în actualul cabinet al lui Dacian Cioloș.

Recomandarea acestuia l-a scos din sărite pe jurnalistul Cristian Tudor Popescu, cel care i-a dat o replică dură lui Andreicuț, potrivit stiripesurse.ro.

„Singura ordine pe care biserica o recunoaște este cea dumnezeiasca. Biserica nu se supune decât lui Dumnezeu. Ce caută… Ce e, Înalt Prea…? Ultra…? Ce caută dânsul în puterea lumească? De ce se amestecă în politică? Ce caută acolo? O față bisericească trebuie să rămână exclusiv în domeniul ordinii divine. Ce caută aici? Să-și exprime ce? O opțiune în legătură cu funcția de premier în stat? Păi ce înseamnă asta? Înseamnă implicarea bisericii în politică. Implicarea bisericii în puterea statală, în puterea lumească. Ceea ce este un fault democratic, având în vedere separarea puterilor în stat. De ce face dânsul asta? Din nostalgia poziției pe care a avut-o Biserica Ortodoxă întotdeauna, lângă scaunul puterii.

Lipită de scaunul puterii lumești. Din ce poziție o face? Din poziția de turnător al Securității, domnul acesta, de violator al tainei sfintei spovedanii, așa scrie în dosarul lui de Securitate. Deci pe un om care i-a mărturisit că vrea să se însoare cu o străină și să plece din țară l-a turnat la Securitate. Mai are și alte astfel de turnătorii consemnate acolo. De pe această poziție vine acum și ne spune cine trebuie să fie prim-ministru al României. Trebuie să fie un român ortodox. Practică discriminarea, acest domen. E mai bun, prin definiție, un român ortodox decât o tătăroaică musulmancă. Și asta o face omul lui Dumnezeu. Că dacă o făcea un politician, da, înțelegem, sunt de toate felurile. Dar omul lui Dumnezeu are dreptul să facă așa ceva? Și el, și majoritatea fețelor bisericești, toți colaboratori intimi ai Securității. Aproape că e mai simplu să te întrebi care din înalții prelați ai Bisericii Ortodoxe Române nu a fost colaborator al Securității și să cazi pe gânduri”, a tunat Cristian Tudor Popescu la Digi 24.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/cristian-tudor-popescu-da-de-pamant-cu-o-inalta-fata-bisericeasca-este-un-fault-democratic-33924.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/cristian-tudor-popescu-da-de-pamant-cu-o-inalta-fata-bisericeasca-este-un-fault-democratic-33924-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv