loading…

Avionul care îl transporta pe vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, de la Moscova spre Chișinău a fost nevoit să traverseze spațiul aerian al României în drumul spre Ungaria, după ce nu a putut ateriza în Republica Moldova din cauza ceții, relatează site-ul Unimedia.

Dmitri Rogozin urma să ajungă la Chișinău pentru a participa la ceremonia de învestire în funcție a noului președinte moldovean, Igor Dodon, conform Mediafax.

Cursa charter a companiei Aeroflot nu a putut ateriza la Chișinău din cauza ceții, astfel că avionul vicepremierului rus a intrat în spațiul aerian al României pentru a ateriza de urgență în Ungaria.

Dmitri Rogozin a confirmat prin Twitter că avionul a încercat de două ori fără succes să aterizeze la Chișnău, după care a fost redirecționat spre Budapesta.

Nu este clar dacă prin această situație s-a încălcat vreo procedură, dar cel mai probabil nu este cazul, dat fiind că a fost o situație de urgență. Vicepremierul Rusiei, Dmitri Rogozin, are interdicție de intrare în spațiul Uniunii Europene, fiind pe lista persoanelor sancționate din cauza crizei din Ucraina.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/avionul-lui-dmitri-rogozin-a-survolat-romania-pentru-ca-nu-a-putut-ateriza-in-r-moldova-33926.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/avionul-lui-dmitri-rogozin-a-survolat-romania-pentru-ca-nu-a-putut-ateriza-in-r-moldova-33926-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv