Autor:
Simona Stupar
|
vineri, 23 decembrie 2016 | 0 Comentarii
| 0 Vizualizari

<!–

–>

Crăciun în Melbourne

Poliția australiană a anunțat vineri că a dejucat un “complot terorist” care viza comiterea mai multor atentate în centrul orașului Melbourne, în ziua de Crăciun, arestând șapte persoane într-o serie de raiduri, transmite AFP.

Șeful poliției statului Victoria, Graham Ashton, a precizat că persoanele reținute preconizau atacuri în locuri emblematice din Melbourne, precum gara, Piața Federației și catedrala Saint-Paul.

“Credem că exista intenția de a efectua un atac în moduri multiple, probabil în ziua de Crăciun. Atacul (…) ar fi urmat să includă o explozie, utilizarea de explozivi și avem dovezi care să susțină asta”, a continuat Ashton.

Din cele șapte persoane reținute, cinci rămân încarcerate, conform Agerpres.

Din cei cinci suspecți, patru sunt născuți în Australia, cu origini libaneze, iar un altul este un cetățean australian născut egiptean. Toți sunt în vârstă de 20 de ani.

Considerăm că ei sunt cu siguranță autoradicalizați, dar inspirați de (gruparea) Stat Islamic și propaganda acesteia, a concluzionat Graham Ashton.

Tag-uri:
melbourne, craciun, politie, complot, dejucat, terorism

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului AUSTRALIA. Complot terorist, dejucat de polițiști, la Melbourne. Ce voiau să facă atacatorii.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/merry-christmas-from-melbourne-australia-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/merry-christmas-from-melbourne-australia-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Simona Stupar | vineri, 23 decembrie 2016 | 0 Comentarii | 0 Vizualizari <!-- --> Crăciun în Melbourne Poliția australiană a anunțat vineri...

Preluat de la EVZ