Autor:
Antoaneta Etves
|
joi, 22 decembrie 2016 | 0 Comentarii
| 0 Vizualizari

<!–

–>

În următorii patru ani, pe străzile Capitalei ar urma să apară 500 de autobuze şi troleibuze noi, dar şi 100 de tramvaie.

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat astăzi două proiecte de hotărâre pentru înnoirea parcului auto al RATB. Prin urmare, consilierii generali au aprobat în unanimitate achiziţionarea unui număr de 400 de autobuze, 100 de troleibuze şi 100 de tramvaie pentru transportul public din Capitală.

”Vreau să va mulţumesc pentru dezbaterea şi pentru votul de astăzi. Împreună am făcut un lucru bun pentru bucureşteni. Am dovedit că putem să lucrăm deschis, constructiv, în interesul cetăţenilor, dincolo de diferenţele politice care poate uneori ne despart. În scurt timp Capitală va avea un parc auto nou de care se vor bucură atât bucureştenii cât şi turiştii. Votul de astăzi nu înseamnă rezolvarea problemei, dar este un prim pas pentru combaterea traficului sufocant din Capitală. Acest lucru nu înseamnă că ne oprim cu achiziţia de autovehicule noi pentru parcul RATB, ci vom continuă până la punctul în care vom putea să afirmăm că transportul public în comun este o alternativă viabilă pentru cetăţeni. Această măsură trebuie să meargă în paralel cu prioritizarea şi cu abordarea cu foarte mult profesionalism a problemei benzilor unice şi, de asemenea, construirea de parcări la intrarea în Capitală. Nu trebuie să inventăm alte tipuri de soluţii pentru că ele există, sunt măsuri care s-au luat în toate marile capitale europene şi au dat rezultate.”, a dcelarat primarul general, Gabriela Firea.

Mijloacele de transport în comun vor fi cumpărate în cadrul unui program multianual cu o durata de 4 ani, începând cu anul 2017. Procedura de achiziţie publică se va face conform prevederilor legislaţiei în vigoare, banii fiind asiguraţi din bugetul Municipiului Bucureşti.

Tag-uri:
ratb, primăria capitalei, gabriela firea

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Capitalei va achiziţiona 600 de autovehicule noi pentru parcul auto RATB.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/ratb-465x390-2.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/ratb-465x390-2-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
Autor: Antoaneta Etves | joi, 22 decembrie 2016 | 0 Comentarii | 0 Vizualizari <!-- --> În următorii patru ani, pe străzile Capitalei...

Preluat de la EVZ