loading…

Peste 22.000 de polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști de frontieră au fost mobilizați și vor asigura, zilnic, măsuri de ordine și siguranță publică, suplimentar, la nivel național, în perioada 24-26 decembrie, anunță, astăzi, MAI.

În perioada menționată, va fi suplimentat numărul echipajelor de ordine publică în zonele cu aflux mare de persoane, inclusiv în stațiunile turistice și în apropierea lăcașurilor de cult, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

“Polițiștii rutieri vor fi prezenți pe principalele artere de circulație pentru fluidizarea traficului și prevenirea accidentelor grave. În acest sens, 1.700 polițiști vor acționa zilnic pentru a-i depista pe șoferii care conduc sub influența băuturilor alcoolice, dar și pe cei care circulă cu viteză peste limita legală. Peste 340 de autospeciale dotate cu aparate radar vor fi prezente pe drumurile din țară în acest sfârșit de săptămână”, adaugă reprezentanții ministerului.

La punctele de trecere a frontierei au fost suplimentat numărul polițiștilor de frontieră, iar 4.700 de pompieri va fi în aceste zile la datorie, alături de 431 de echipaje SMURD și 828 de ambulanță, se mai notează în comunicat.

“Inspectoratul General de Aviație al MAI va avea zilnic disponibile 12 aeronave, pentru transportul de urgență al persoanelor care au nevoie de îngrijiri medicale, precum și pentru misiuni de sprijin al altor structuri operative. În stațiunile de la munte, aproximativ 200 de jandarmi montani vor fi mobilizați, suplimentar față de personalul implicat în misiuni de ordine publică, pentru a putea interveni zilnic în ajutorul turiștilor”, susține MAI.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/peste-22-000-de-politisti-jandarmi-si-pompieri-mobilizati-pentru-perioada-sarbatorilor-33883.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/peste-22-000-de-politisti-jandarmi-si-pompieri-mobilizati-pentru-perioada-sarbatorilor-33883-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv