loading…

Înaltul Comisariat pentru Refugiați al Națiunilor Unite (UNHCR) și departamentul pentru ajutor al UE este acuzat de proastă organizare a fondului destinat refugiaților din Europa, lăsând mii de imigranți din Grecia să doarmă în condiții de temperaturi scăzute, informează The Guardian.

Guvernul grec a fost acuzat pentru că a eșuat să folosească corespunzător aproape 90 de milioane de euro pentru a îmbunătăți condițiile de viață din taberele de refugiați, înaintea venirii iernii, potrivit Mediafax.

Nimeni nu deține controlul total al acestor fonduri și al deciziilor administrative a taberelor de imigranți, acest lucru permițându-le tuturor celor implicați să se distanțeze de eventuale acuzații.

Departamentul de ajutor al UE, cunoscut drept Echo, a oferit UNHCR peste 14 milioane de euro din luna aprilie pentru a pregăti pentru iarnă 50 tabere de imigranți din Grecia, unde aproximativ 50.000 de refugiați sirieni sunt găzduiți de la adoptarea noilor politici europene de imigrare, din luna martie. Alte aproape 24 de milioane de euro au fost oferite UNHCR-ului pentru o serie de proiecte.

Ambele organizații sunt acuzate de către alte grupuri de ajutor de irosirea fondurilor, după ce nu au putut pregăti corespunzător taberele înainte de venirea sezonului rece și nici nu au evacuat refugiații din acestea înainte de începutul lunii decembrie.

UNHCR trebuia nu numai să ofere haine și paturi călduroase imigranților, ci să folosească banii pentru a muta refugiații din corturi în containere încălzite sau locuințe sociale, să le asigure acestora rezerve constante de apă și de mâncare și să instaleze podele tuturor celor care au rămas să locuiască în corturi.

La câteva luni după ce fondurile au fost risipite, nici jumătate din cei care locuiesc în taberele de refugiați nu au fost transferați în locuințe sociale, după venirea iernii. Din cele 45 de tabere care încă sunt active, jurnaliștii ziarului The Guardian au vizitat cel puțin 15 care nu era adaptate noilor temperaturi scăzute. UNHCR a admis că a luat la cunoștință de faptul că imigranții din numai opt tabere au fost mutați din corturi în containere prefabricate.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/mii-de-refugiati-din-grecia-dorm-in-frig-din-cauza-proastei-administrari-a-onu-si-ue-33893.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/mii-de-refugiati-din-grecia-dorm-in-frig-din-cauza-proastei-administrari-a-onu-si-ue-33893-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv