Autor:
Mihnea-Petru Pârvu
|
joi, 22 decembrie 2016 | 4 Comentarii
| 2023 Vizualizari

<!–

–>

Fotografiile care ne amintesc astăzi, după 27 de ani, ce s-a petrecut în vâltoarea evenimentelor din 21-22 Decembrie din București, au în spatele lor niște oameni care și-au riscat viața.

 Asta ca să nu mai vorbim de aparatele lor de fotografiat, de cele mai multe ori proprietate personală. Puțini dintre fotografii profesioniști, sau amatori, ai acelor timpuri au avut suficient sânge rece în vene ca să iasă, atunci, pe străzile unde se făcea istorie. Puteau fi linșați oricând. Era suficient ca un oarecare de pe stradă să strige: „Ne face poze! E securist!”, și soarta sa devenea, deodată, teribil de incertă, în spiritul exaltării acelor clipe. Dinu Lazăr și-a înfrânt teama și a realizat poate cele mai impresionante și șocante fotografii din timpul Revoluției din Capitală.


FOTO: Pe 22 Decembrie, Armata a fraternizat cu polulația. Sau invers FOTO: DINU LAZĂR



CV de super-fotograf

Dinu Lazăr este absolvent al Academiei de Teatru si Film, secția imagine de film si TV. Până în 1985, a fost director de imagine la Studiourile Cinematografice Buftea, unde a semnat ca operator de filmări combinate pe 27 de generice de filme de lung și scurt metraj. Apoi a fost fotoreporter la diferite redacții de la Casa Scânteii și membru al Asociației Artiștilor Fotografi și artist al Asociației Internaționale de Arta Fotografică (AFIAP). A participat cu lucrări fotografice la sute de saloane naționale și internaționale de artă fotografică și a primit numeroase premii și medalii. După 1989, a colaborat cu numeroase agenții de presă și publicații naționale și internaționale. A ținut numeroase seminarii și workshop-uri de fotografie, a realizat evenimente pentru mari firme importatoare de aparate foto și a predat fotografie la Academia de Artă, la Universitatea Populară Dalles și a tinut cursuri de fotografie aplicată și workshop-uri în colaborare cu firme din țară și străinătate.


FOTO: Nimeni nu știa împotriva cui trage. Inamicul a rămas invizibil și după 27 de ani FOTO: DINU LAZAR



Tag-uri:
bucuresti, revolutie, 22 decembrie, decembrie, AFIAP

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului IMAGINI IMPRESIONANTE DE ACUM 27 DE ANI | Revolta armată din Capitală.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/clipboard01_198-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/clipboard01_198-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEVZ Special
Autor: Mihnea-Petru Pârvu | joi, 22 decembrie 2016 | 4 Comentarii | 2023 Vizualizari <!-- --> Fotografiile care ne amintesc astăzi, după...

Preluat de la EVZ