loading…

Prima stradă solară din lume a fost dată în funcțiune astăzi în Normandia, în nord-estul Franței, cu o tehnologie aflată încă în fază de testare prin care un kilometru de drum a fost pavat cu panouri solare deosebit de solide, relatează agențiile France Presse și EFE.

Panouri fotovoltaice au fost lipite pe un tronson de un kilometru de șosea pe un drum la ieșirea din comuna Tourouvre, scrie Agerpres.

Suprafața de 2.800 de mp de dale solare ar trebui să permită producerea echivalentului energiei electrice folosite pentru iluminarea publică a unui oraș de 5.000 de locuitori, potrivit companiei însărcinată cu acest proiect.

Proiectul a fost realizat de societatea Colas, filială a grupului francez Bouygues, în partenariat cu institutul de cercetare public CEA Tech. Costul lucrărilor, 5 milioane de euro, a fost acoperit de o subvenție de stat.

Instalația a fost testată în ultimele luni pe patru locații pilot din Franța, în locuri de parcare sau în fața clădirilor publice, dar cu suprafața panourilor solare mult mai mici. 

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/franta-testeaza-un-tronson-de-strada-solara-care-produce-electricitate-33895.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/franta-testeaza-un-tronson-de-strada-solara-care-produce-electricitate-33895-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv