loading…

Conducerea Spitalului de Urgență Bârlad a declanșat, astăzi, o anchetă internă în cazul unui fetițe de 11 ani dintr-un centru de plasament care a murit la o oră după ce medicii au refuzat să o interneze invocând o procedură, respectiv că nu trecuseră 24 de ore de când fusese externată, scrie News.ro.

O fetiță de 11 ani dintr-un centru pentru copii cu dizabilități din județul Vaslui a murit, la începutul acestei săptămâni, la mai puțin de o oră de la refuzul cadrelor medicale de la Spitalul de Urgență Bârlad de a o interna.

Reprezentanții Centrului de Primire în Regim de Urgență a Copilului Abuzat, Neglijat și Exploatat (CPRUANE) Bârlad susțin că medicii i-au făcut copilei un calmant și apoi au trimis-o în centrul rezidențial pe motiv că nu trecuseră 24 de ore de la ultima externare. Cu numeroase afecțiuni medicale, respectiv tetrapareză spastică, sindrom epileptic, convulsii, marasm nutrițional și deficiență mentală, fetița fusese internată anterior, timp de o săptămână, în aceeași unitate spitalicească, cadrele medicale luând decizia de a o externa după ameliorarea stării de sănătate.

„La mai puțin de 24 de ore după ce a revenit în centrul rezidențial, fetița a început din nou să aibă convulsii, motiv pentru care am revenit cu minora la spital. Însă, medicul de gardă mi-a spus că-i face un calmant, după care să o iau în centru pentru că «nici foaia (n.r.- fișa medicală) nu s-a închis». Ne-am conformat și, din păcate, nici bine nu am ajuns în centru, că fetița a murit. Cadrele medicale s-au justificat că se lovesc de o procedură, care prevede că pacienții nu pot fi reinternați dacă nu au trecut 24 de ore de la ultima externare”, a declarat, astăzi, șeful CPRUANE Bârlad, Ionel Brătianu.

Conducerea Spitalului Bârlad susține că, în situații de urgență, atunci când starea pacienților este gravă, nu se justifică refuzul internării prin invocarea acelei proceduri, motiv pentru care s-a dispus efectuarea unei anchete interne.

”Medicii nu sunt îngrădiți de conducerea spitalului, de sistem sau orice proceduri să refuze să interneze cazurile grave, chiar dacă nu au trecut acele 24 de ore de la ultima externare. Nu știu ce considerente au avut de au refuzat internarea. O să facem anchetă internă, o să le luăm declarații medicilor să vedem cum justifică situația. Într-adevăr, sunt probleme cu decontarea la Casa de Asigurări de Sănătate a cheltuielilor de pe fișele medicale de internare în cazul în care nu se respectă acea procedură, dar, când este vorba de salvat viața unui om, nu trebuie să ne mai gândim la protocoale”, a precizat directorul medical al Spitalului de Urgență Bârlad, Gabriela Daniș.

Fetița de 11 ani provenea dintr-o familie dezorganizată, fiind abandonată încă de la naștere de către mama sa. Ulterior, copila a fost crescută de către tată, care a murit într-un accident. În consecință, fetița a ajuns în plasament la bunica paternă însă, în vara acestui an, odată cu moartea femeii, a fost preluată într-un centru de plasament pentru copii cu dizabilități.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/fetita-de-11-ani-moarta-in-spital-din-cauza-procedurilor-incurcate-33891.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/fetita-de-11-ani-moarta-in-spital-din-cauza-procedurilor-incurcate-33891-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv